Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvoren luksuzni kompleks!

Dinamo korača u korak s velikim europskim klubovima!

Dinamo je otvorio vrata predstavnicima medija podno južne tribine maksimirskog stadiona gdje su završeni radovi na uređenju prostorija za odmor i rekuperaciju „modrih“, ali i gostujućih momčadi...

Novouređenim prostorom novinare je proveo direktor stadiona Miljenko Sakoman. Treba istaknuti da je Dinamo o svom trošku financirao radove, a još je u planu izgradnja hotela te cijelog kompleksa za prvu momčad, kao i uređenje terena Hitrec-Kacijan.

Svlačionica Dinama

„Građevinski radovi su gotovi i s današnjim danom je počelo opremanje prostora ormarima, stolovima, stolicama, televizijama i svim ostalim stvarima. Momčad će se uskoro vratiti u svoje prostorije, a naš idući potez je uređenje hotela za igrače kao i svih prostorija u kojima će boraviti“, kazao je Sakoman, a prenosi službena web stranica Dinama.

Prema novom rasporedu prostorija, cijelo je lijevo krilo ispod južne tribine namijenjeno prvotimcima Dinama. Oni će tako prije i nakon treninga te utakmica boraviti u novim svlačionicama, a svaki će igrač imati svoj ''mali kutak'' - klupicu, mjesto za dres i cjelokupnu opremu, ormarić s ključem za osobne stvari kao i ploču sa svojim prezimenom i brojem iznad mjesta. Klupice su poredane po rednim brojevima, a sve se ujedno mogu izvući na sredinu - za situacije kada će trener objašnjavati taktiku i raditi analizu.
Što se tiče upravo tih trenutaka, u svlačionici je u strop ugrađena ploča za taktiku na kojoj trener jednostavnim izvlačenjem može cijeloj momčadi predočiti svoje planove, ideje za određenu utakmicu te sve ostale moguće taktičke zamisli.

Kompleks za prvotimce Dinama

Jednako tako, u svlačionici će igrači imati veliku plazmu, klimu i frižidere, a bitno je napomenuti kako je svlačionica povezana s ostalim prostorijama za potrebe prve momčadi. Tako se iz svlačionice može proći u dio sa bazenima, tuševima i saunom, ali moguće je proći i do soba za masažu te ambulante.
„Modre“ će samo jedna vrata dijeliti od velike teretane koja će uskoro biti opremljena svim potrebnim spravama na kojima će igrači odrađivati razne vježbe. Trener i stručno vodstvo također su dobili novu prostoriju s velikim stolom i plazmom. Na kraju cijelog kompleksa za dinamovce nalazi se i dvorana za vježbanje u kojoj igrači obično odrađuju istezanje i zagrijavanje prije utakmice ili odrađuju kompletan trening u slučaju izuzetno lošeg vremena.

Komfor za goste

Gostujuće momčadi također će imati odlične uvjete za boravak na stadionu tijekom utakmica. Dinamo je za njih osigurao jednako kvalitetne uvjete kao što će imati prvotimci Dinama. Velika svlačionica, ploča za analizu i taktiku, prostor za masažu, bazen i tuševi, trenerska prostorija... i gostujućim će momčadima sigurno od sada biti ugodnije boraviti na Maksimiru; barem prije utakmice.

Moderan tunel

Pored prostorija za prvu momčad napravljen je dugačak hodnik iz kojeg se ulazi u spomenuti prostor, ali i koji vodi do tunela za izlazak igrača na teren. Na zidove hodnika uskoro će biti postavljeni veliki posteri igrača u prirodnoj veličini čime će prostor sigurno biti još atraktivniji. Iz hodnika će se moći ući i u prostorije namijenjene za doping kontrolu.

Kapelica

U velikom ''predvorju'' prostora za prvu momčad bit će izgrađena i kapelica Sv. Josipa u kojoj će igrači Dinama i oni gostujući moći provesti dio osobnog vremena prije ili nakon utakmica. Kapelica je još uvijek u izgradnji.

Hotel na Maksimiru

Dinamo ima veliku želju ići u korak s velikim europskim klubovima te od stadiona Maksimir napraviti vrhunski nogometni kompleks. Modri klub tako planira do kolovoza na drugom katu južne tribine izgraditi hotel. Momčad Dinama koristila bi hotel za karantenu, odmor nakon utakmica, ali i za višednevni boravak tijekom priprema. Na katu će biti napravljene i tri svlačionice za djecu iz nogometne škole te za korištenje tijekom velikih evenata i koncerata na Maksimiru. Hotel će osim spavaćih soba za sve igrače te apartmana za glavnog trenera, imati i dnevni boravak, kuhinju te prostor s igraćim konzolama i svime ostalim namijenjenim opuštanju igrača. Glavni je plan kluba da se igrači Dinama tijekom boravna na stadionu osjećaju ugodno, kao kod kuće.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider