Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okupljanje HNL elite

Dinamo i Rijeka se nakupovali, na Poljudu bivši igrač Chelseaja

HNL prvoligaši nisu imali puno vremena za odmor. Pripreme za nov sezonu počinju već danas...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Većina HNL prvoligaša danas okuplja zasad skupljene snage za novu sezone koja počinje već za mjesec dana (13. srpnja). Dinamo i Rijeka najviše su kupovali, 'modri' su dovela zvučna pojačanja, a ona Rijekina se tek trebaju potvrditi iako se radi o poznatim imenima.

Dinamo

El Soudani iz Alžira, Junior Fernandes iz Čilea i Pablo Migliore iz Argentine velika su i zvučna pojačanja hrvatskog prvaka. Iz Lokomotive su nazad povukli Andreja Kramarića i Domagoja Antolića i time zasad zaključili vrlo dobar šoping. Na prodaju je Sammir, a mogućom zaradom moglo bi se otvoriti mjesta za još koje ime.

Rijeka

Rijeka je dovela Ivana Tomečaka i Nikolu Pokrivača iz Dinama, vratio se Anas Sharbini, stigli su i Boras i Maleš iz Lokomotive. Ova petorica zajedno s Josipom Tadićem najzvučnije su prinove iako prijelazni rok na Kantridi nije ni blizu kraja. Bit će to neka nova Rijeka, ali svi ti silni dolasci bit će veliki test za Matjaža Keka...

Hajduk

Hajduk je zasad doveo tek Mislava Anđelkovića iz Istre 1961, no imaju novog sportskog direktora Jensa Anderssona koji je doveden zbog odličnih kontakata. Najviše za afričko tržište gdje Hajduk vidi svoju priliku za zaradu. Kouassi se već isplatio, a na probu je stigao Nikki Ahamed koji ima britansko državljanstvo.

Radi se o igraču koji je bio u Chelseaju, ali u Hajduk je na probu stigao iz treće portugalske lige. Iz krajnosti u krajnost, a Hajduk se nada kako bi ipak to mogao biti igrač srednjeg dometa, jer za Chelsea očito nije, no možda u ovom 22-godišnjaku ima nešto što ga uzdiže iznad nižih europskih liga.

Profesionalne ugovore su potpisali i kapetan juniora Mario Pašalić, zatim Tonći Mujan koji je, kao i Pašalić, već tijekom nedavno završene sezone upisao seniorske minute. Ugovor je za dvije godine produžio Ivan Jakov Džoni.

Split

Kvartet najjačih u sljedećoj sezoni zaokružuje Split koji je također bio aktivan nakon kraja sezone. Roce, Ibriks, Tomašević dolaze na okupljanje dok je Kamerunac Ernesto Nsombo dobio slobodno iako je potpisao. U klubu su još uvijek Križanac i Rebić što sigurno raduje novog trenera Stanka Mršića.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider