Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolji nakon 11-eraca

VIDEO: Dinamo osvojio Superkup, pogledajte kako je 'El Loco' izludio Bijele!

Prvi trofej u novoj sezoni osvojio je Dinamo, koji je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Hajduk.

Poslije 90 minuta igre bilo je 1:1, a u raspucavanju s bijele točke Dinamo je bio bolji s 4:1 te je s ukupnih 5:2 osvojio Superkup protiv Hajduka.

>> Migliore oduševio Jurčića, Tudor nasmijao novinare!

U zanimljivoj i otvorenoj utakmici na koncu su više sreće imali igrači Dinama, čiji je vratar Pablo Migliore svojim iritantnim ponašanjem omesti Gorana Jozinovića i Ivana Tomičića, Hajdukov dvojac koji nije uspio pogoditi s 11 metara.

Mladi Hajduk se hrabro suprotstavio puno skupljem Dinamu

Pred nešto manje od 15 tisuća navijača (među kojima je bilo i 1500 torcidaša na jugu) Dinamu se pomlađeni Hajduk (dvojica igrača 1995. godište, trojica rođeni 1994.) suprotstavio vrlo hrabro. Igrači Igora Tudora izašli su na Maksimir otvorenog garda sa željom da se nadigravaju s Dinamovom "legijom stranaca", a u 17. minuti Splićani su neočekivano dobili prvu veliku prigodu - Jedvaj je neoprezno htio vratiti loptu Miglioreu, ali presjekao ju je Mario Pašalić, koji je izbio oči u oči s Argentincem. Nažalost po hajdukovce, Pašalić je pucao ravno u Dinamova vratara i propustio zabiti za 0:1.

Odgovor Dinama stigao je preko Alžirca Soudanija, koji je definitivno nagovijestio da bi mogao biti veliko pojačanje za Modre. Napravio je Soudani dar-mar po lijevoj strani Hajdukove obrane, prošao je između Milića i Jozinovića, riješio se uz pomoć sreće i Anđelkovića te pucao sa 7-8 metara s desne strane iskosa, ali lopta nije išla u okvir gola.

Dinamo se napromašivao, ali zbog Migliorea uspio izbjeći kaznu

Međutim, šest minuta kasnije Soudani je fenomenalno odigrao dupli pas sa Čopom koji kroz noge Lovre Kalinića zabija za 1:0. U preostalih 11 minuta do kraja prvog dijela mogli su Fernandes i Soudani dotući Hajduk, ali dvaput je Kalinić odličnim intervencijama spašavao Bijele.

U nastavku je Dinamo prepustio inicijativu Hajduku u uvodnim minutama, ali Splićani nisu uspijevali doći do Miglioreova gola. Dinamo je i u 58. i u 59. minuti mogao povećati vodstvo, ali Soudani je prvo bio neprecizan, a zatim i sebičan, kada nije htio proslijediti loptu neometanom Fernandesu. U 60. Migliore brani šut Jozinovića iz neposredne blizine, a sredinom drugog dijela (67. minuta) Čop je poslao loptu nebu pod oblake s udaljenosti od svega nekoliko metara.

Kada se već činilo da će Dinamo s minimalnom prednošću osvojiti Kup, Hajduk je poravnao. U 76. minuti Kouassi je nakon dodavanja Tomičića izborio penal (prekršaj Addyja), kojeg je sigurno realizirao Mijo Caktaš.

Do isteka 90 minuta Dinamo je bio taj koji je više pokušavao doći do pobjedonosnog zgoditka, ali kako je završilo 1:1, pristupilo se penalima u kojima je više sreće i znanja imao Dinamo.

DINAMO - HAJDUK 1:1 (Čop 34' / Caktaš 76')

DINAMO: Migliore, Jedvaj, Addy, Šimunić, Ibanez, Ademi, Fernandes, Husejinović, Brozović, El Soudani, Čop

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milović, Milić, Jozinović, Pašalić, Anđelković, Caktaš, Kouassi, Mujan, Kiš

Jedanaesterci:

Prva serija: Šimunić 1:0, Vršajević 1:1

Druga serija: Čop 2:1, Jozinović - promašio

Treća serija: Halilović 3:1, Tomičić - Migliore brani

Četvrta serija: Antolić 4:1!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider