Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi 'fantazista'

Dinamo dovodi zamjenu za Sammira na preporuku Prosinečkog!

Dinamo je blizu realizacije transfera Alexandre Silva Cleytona, brazilskog veznjaka koji bi trebao naslijediti Sammira na mjestu glavnog organizatora igre „modrih“…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo se nalazi na pripremama u Turskoj, a u utorak kasno navečer u hotel u kojem su smješteni posjetio ih je Alexandre Silva Cleyton, 30-godišnji brazilski ofenzivni vezni koji će u srijedu odraditi liječnički pregled poslije kojeg bi trebao potpisati ugovor s Dinamom u trajanju od dvije plus još jedne godine.

„Cleyton je igrač kakvog smo tražili, iskusni igrač poteza koji svojim proigravanjima gura suigrače u prilike i razigrava momčad. Sretni smo što je s nama, sigurno smo da neće biti problema na liječničkom pregledu i da će se brzo uključiti u rad s momčadi“, izjavio je trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić, a prenosi službena web stranica zagrebačkog kluba.

Cleyton dolazi kao slobodan igrač, a zadnji klub u kojem je igrao bio je turski Kayserispor, koji je donedavno trenirao bivši hrvatski reprezentativac i veznjak Dinama Robert Prosinečki. Navodno je baš „Žuti“ preporučio Dinamu Cleytona kao zamjenu za odlazećeg Sammira.

Prije dolaska u Tursku Brazilac je dugo igrao u Grčkoj pa je čak dobio i njihovo državljanstvo. Grčku epizodu počeo je u Messiniakosu, potom je igrao za Apollon i Larissu prije nego je 2008. godine potpisao za Panathinaikos gdje je bio četiri godine tijekom kojih je kratko bio i u Ukrajini.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider