Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dinamo će suspendirati svog najvećeg talenta: Potpiši ili ne možeš igrati!

Kažu da tako pišu u pravilniku HNS-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač nema pravo napustiti klub u kojem je nezadovoljan sve dok ne postane punoljetan. Dinamo, poštujući pravilnik HNS-a, šalje obitelji Halilović prijedlog stipendijskoga ugovora za Alena Halilovića (rođ. 1996.), jednoga od najvećih talenata Dinamove škole nogometa.

>> Novi problemi u Maksimiru: Otac najvećeg talenta Dinama suspendiran!

Suspenzija ocu Sejadu, djelatniku Dinamove škole, dakako, ostaje na snazi. ''Ona će automatski prestati u trenutku kada se Sejad Halilović pojavi na razgovoru kod izvršnog predsjednika Mamića'', objasnio je šef Dinamove škole nogometa Romeo Jozak.

Ne prihvate li Halilovići Mamićevu ponudu, slijedi dvogodišnja suspenzija talentiranoga igrača, ali ne zato što to želi Dinamo, nego zato što to kaže pravilnik HNS-a. U članku 7., stavku 3., Pravilnika o statusu igrača stoji:

"U slučaju da igrač mlađi od 18 godina odbije ponudu kluba za zaključenje ugovora i ukoliko klub o tome u roku od osam dana obavijesti nadležni organ županijskog nogometnog saveza, odnosno nogometnog središta, isti su obvezni zatražiti objavu odbijanja zaključenja ugovora u Službenom glasilu HNS-a. Taj igrač ne može se registrirati za drugi klub Prve ili Druge HNL za sljedeće dvije natjecateljske godine (sezone)."
sezone.

Agencija VLM

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider