Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jurčić 'bocnuo' Halilovića

Ćiro zapanjen Sammirom: Poigravao se s nama kako je htio!

Dinamo je bez većih problema slavio u Kranjčevićevoj protiv očajno lošeg Zagreba u prvoj utakmici 26. kola Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni prvak i vodeći sastav lige pobijedio je posljednjeplasiranu momčad lige s 3:0. Sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Fatos Beqiraj (48) i Ivan Krstanović (63, 80).

>> Dinamo pobijedio Zagreb, Jurčić 'kaznio' Halilovića zbog soliranja

Kako su igrali, činilo se da nogometaši Zagreb ne bi postigli pogodak do „sudnjeg dana“...
„Prvo poluvrijeme smo pametno odigrali, no tijekom cijele utakmice bila je evidentna razlika u klas između dvije momčadi“, kazao je nakon utakmice trener Zagreba Ćiro Blažević.

„Jednostavno, to je realnost, Dinamo je toliko bolji od nas da ne treba tražiti neke dublje razloge za poraz“, kazao je Ćiro pa u svojem stilu uskliknuo:
„Ma, kako da se mi nosimo s Dinamom kada oni u svojim redovima imaju jednog Sammira, pravu napast za protivničke momčadi. Naprosto me oduševio svojom igrom, poigravao se s nama, za njega nismo imali nikakva rješenja. Ostao sam zapanjen njegovom startnom brzinom i idejom. Da je trebalo, on bi prošao dvojicu mojih igrača i zabio pogodak“, zaključio je Ćiro.

Kruno Jurčić na poluvremenu je povukao „jak potez“. Na klupi je ostavio indisponiranog Alena Halilovića, koji je previše solirao, te je u igru uveo Beqiraja, pokazalo se ključnog igrača Dinama u drugom dijelu. Bećo je zabio prvi pogodak, uvijek najvažniji u nogometu, te je uzdrmao vratnicu.

Trener Dinama objasnio je zbog čega je izvukao „modrog wunderkinda“.
„Halilović nije izašao zbog ozljede nego zato što je napravio dosta neforsiranih pogrešaka. U nastavku smo igrali u formaciji romba, a njemu to ne odgovara“, kazao je Jurčić te je posebno pohvalio trojicu igrača koji su ušli u poluvremenu:
„Beqiraj, Pamića i Husejinović odlično su odigrali i zaslužuju samo pohvale.“

Dinamo je na neodređeno vrijeme ostao bez Šime Vrsaljka i Arijana Ademija, koji su se ozlijedili.
„Nekoliko igrača je moralo mijenjati poziciju zbog tih ozljeda pa nam je to remetilo ritam igre“, zaključio je Jurčić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider