Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U svom osebujnom stilu

Ćiro za Novu TV o povratku na hrvatsku klupu i Mamiću!

Miroslav Blažević otkrio nam je kakve su šanse da se ponovno vrati na klupu hrvatske reprezentacije, pohvalio je rad ministra Jovanovića, ali ipak stao na stranu Mamića i društva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni bivši hrvatski izbornik Miroslav Blažević za kamere Nove TV progovorio je o mogućnosti povratka na hrvatsku klupu po završetku Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, odnosu sa Zdravkom Mamićem, koji je javno dao podršku povratku Ćire u reprezentaciju te otkrio svoje mišljenje o močvari o u hrvatskom nogometu i novom ministru Željku Jovanoviću, koji to silom želi iskorijeniti.

>> Žestok napad na ministra: To je Goebelsova fašistička retorika!

>> Odgovor Jovanovića za Novu TV: I trebaju se bojati!

>> Mamić ekskluzivno za Novu TV: Nakon Eura odlaze i Bilić i Marković!

Priče da će on biti budući nasljednik Slavena Bilića nakon Eura došle su i do Ćire, koji nam je priznao da mu je to drago čuti, ali da sada nije vrijeme da se o tome nagađa.

Aktualni ministar sporta je u zadnjem istupu baš na Novoj TV rekao prave stvari: da će se boriti protiv svake anomalije koja ugrožava hrvatski sport, ali ne slažem se da unaprijed predodredi svoje žrtve...

- Ćiro o Jovanoviću
"Jako me smeta ta diskusija oko novog izbornika. Postojeći treba imati stabilnost i autoritet, kako bi ga oni koji trebaju, slušali i poštivali. Pretpostavimo da Bilić postane prvak Europe, onda ćemo ga svi na koljenima moliti da ostane. Smatram da je nije u redu već sada tražiti novog izbornika. To nije dobro za naše nogometaše jer će možda reći, što ću ga sad slušati kada ionako ide. Zato, nemojmo pričati o novom izborniku dok imamo postojećeg i dok od njega očekujemo velike rezultate. Uvjeren sam da će ih on i napraviti," rekao je trener svih trenera i potvrdio da ga ipak privlači ideja o povratku u Hrvatsku.

"Ako dođe vrijeme za to i ako će netko smatrati da još mogu biti od koristi, to će mi biti najveća čast na svijetu, biti izbornik hrvatske reprezentacije. To bi svaki trener na svijetu poželio. Ona je već deset godina među deset prvih nogometnih nacija na svijetu, ali ja se ne namećem jer meni to ne treba. To sam već u ranim počecima naučio kada sam išao u Švicarsku i kada sam se nudio i molio, a nitko me nije uzeo. Ali moje reference mi dozvoljavaju da budem dostojanstven, one me štite i to je ono što imam iza sebe, a ovi što kažu da sam star, poručujem im da im je tata star, a ne ja," odriješit je bio Ćiro, koji unatoč poznim godinama još ne planira u mirovinu.

"Trudim se biti mlad, iako znam svoju dob. Još uvijek mogu trčati 1500 metara sa svojom momčadi jer sam mlad. Nisi star toliko koliko ti godine nalažu nego kako se osjećaš, a ja se osjećam kao da sam u pubertetu," u svom je stilu rekao Ćiro, koji je nedavno posjetio svog 'sina', Zdravka Mamića. Razgovarali su o Jovanoviću, ali i mogućem preuzimanju hrvatske klupe. Mamić je njegov glavni zagovornik.

"Zdravko Mamić, koliko god to mi htjeli je jedan vrlo utjecajan čovjek u hrvatskom nogometu. Kad sam mislio da ne može provesti nešto u djelu, on je to uvijek uspio, jednostavno, ima ljude koji mu vjeruju. Izrazio je želju da sam ja jedan od kandidata i ja mu se na tome zahvaljujem, ali još je daleko od toga. Pričekajmo da vidimo što ćemo napraviti na Euru, pa ćemo vidjeti hoće li Bilić ostati ili ne. Sad je najvažnije da sva podrška ide čovjeku koji mora imati autoritet. Igrači jako vole Bilića i ne želimo kompromitirati njegov autoritet."

Ćiro je rekao par riječi o najvećem protivniku Zdravka Mamića, ministru sporta Željku Jovanoviću.

"Aktualni ministar sporta je u zadnjem svom istupu baš na Novoj TV rekao prave stvari: da će se boriti protiv svake anomalije koja ugrožava hrvatski sport, ali ne slažem se da unaprijed predodredi svoje žrtve. Ti Mamiću napolje, ti Markoviću napolje, ti Srebriću napolje. To ne ide na čast jednom ministru koji obnaša tako delikatnu funkciju i koji bi trebao riješiti ove probleme koje nažalost postoje u našom nogometu. A ovaj istup kojeg je napravio pred vašim kamerama, e takav pristup i takvog ministra volim", zaključio je Ćiro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati