Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vinkovčani ipak posustali

Spasitelj Vuković donio pobjedu protiv Cibalije, svi golovi 'pali' iz zaleđa?!

Hajduk je na Poljudu teškom mukom došao do pobjede protiv Cibalije, iako je cijelu utakmicu imao dominaciju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je na Poljudu pobijedio Cibaliju 2-1. Međutim, najviše u oči upada činjenica da su sva tri pogotka vjerojatno postignuta iz zaleđa. I dok je prva situacija kod gola Caktša vrlo sumnjiva, na snimci se dobro vidi da su u druga dva slučaja strijelci, Bartolović i Vuković, bili iza leđa obrane.

>> Osijek prekinuo katastrofalan niz na 25. rođendan Kohorte

No, ostavimo to službenoj ekspertizi. Utakmica na Poljudu protekla je u dominaciji Hajduka i grčevitom branjenu gostiju. Cibalia je od početka postavila čvrst bedem ispred svojih vratiju, no uraganski početak 'bijelih' iznjedrio je pogodak Caktaša.

I nakon toga Hajduk je većinom imao loptu u svojim nogama, ali jedna nepažnja ili bolje rečeno sjajan prodor Mišića donijeli su Cibaliji izjednačenje. Naime, Mišićev udarac izvrsno je zaustavio Blažević, a Bartolović iz zaleđa pogodio za 1-1.

U smiraj utakmice Krstičevićevim igračima požrtvovnost se ipak iplatila. Vuković je nakon prekida pogodio za 2-1, iako je i taj pogodak trebao biti poništen.

''Utakmicu je riješila dječačka glupost Mišića'', rekao je trener Cibalije Miroslav Bojko te ogorčeno nadodao:

''Dobio sam poruke da su sva tri gola pala iz zaleđa, volio bih da nije bilo nijednog gola. Nisam ih vidio, ali znam kakav je postotak pogrešaka na štetu Cibalije. Veliki je omjer na štetu Cibalije, vjerojatno ovo nije zadnja.''

I Krstičević, poput Bojka, broji greške na Hajdukov račun. Samo ovog proljeća bilo ih pet, ova protiv Vinkovčana je šesta. Nije mu se dopala konstatacija da su sva tri gola iz zaleđa, kao da se osjetio prozvanim.

''A što su pokazale snimke onih prošlih deset utakmica. Ma, što ću komentirati... Zasluženo smo pobijedili, dominirali smo posebno u prvom poluvremenu. Cibalia je dala gol kada je jedini put prešla centra. Hm, isto su čisti gol postigli'', kazao je Krstičević.

Na kraju Cibalia nije ipak uspjela doći barem do boda, koji bi im mnogo značio u borbi za ostanak, dok je Hajduk ovom pobjedom nastavio neizvjesnu borbu za Europu.

Lokomotiva deklasirala Slaven Belupo

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, Lokomotiva je visoko 5:1 svladala Slaven Belupo u Maksimiru i nastavlja utrku za drugim mjestom. Bila je to utakmica s dva lica, nakon dosadnih prvih 45 minuta, nitko nije mogao ni pomisliti kakvu ćemo furioznu Lokomotivu vidjeti u nastavku dvoboj. Ni najveći domaći optimisti nisu sanjali da će Slaven Belupo progutati 'petardu' i pretrpane mreže napustiti Maksimir.

Bila je to prava rapsodija 'lokosa', najuvjerljivija pobjeda u prvoligaškom društvu i sjajna uvertira za uzvratni dvoboj polufinala Kupa protiv Cibalije. (V.H. / VLM)

Utakmice 27. kola MAXtv Prve HNL:

Hajduk - Cibalia 2:1 (Caktaš 27', Vuković 79' / Bartolović 39')

Lokomotiva - Slaven Belupo 5:1 (Pranjić 49' ag., Barbarić 56', Pjaca 61', Kramarić 65', Peko 70' / Barić 90'+1)

Tijek utakmice:

Kraj.

90+1' - Milić je silovito pucao s 20-ak metara, no Matković je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik...

79' - GOOOOOOOOOOL! Caktaš je izveo prekid s lijeve strane, a Vuković glavom pogodio za vodstvo Hajduka. Treba spomenuti da je u trenutku izvođenja slobodnog udarca Vuković bio u zaleđu, kao i Bartolović kod izjednačujućeg pogotka Cibalije...

72' - Mišić je zaradio drugi žuti karton i ostavio Cibaliju s igračem manje...

67' - Pavličić jer povukao kroz sredinu i opalio s 20-ak metara malo pored gola Hajduka...

57' - Sušić je sjajno pucao s 18 metara nakon odbijene lopte, no vratnica je spasila Cibaliju...

Poluvrijeme...

44' - Filipović je pucao iskosa s desne strane i prisilio Blaževića na efektnu intervenciju...

39' - GOOOOOOOOOOOOOL! Mišić je sjajno prošao kroz obranu Hajduka, pucao sa sredine prema golu, Blažević je odlično obranio, a Bartolović odbijenu loptu poslao u mrežu...

31' - Polukontra Hajduka, Maglica je dodao na lijevu stranu za Caktaša, a hajdukov veznjak pucao iz prve s desetak metara, no lopta završila ravno u rukama Matkovića...

27' - GOOOOOOOOOOOOL! Sušić je pucao s 20-ak metara, Matković je obranio krajnjim naporom, a Caktaš odbijeno loptu pospremio u mrežu...

20' - Jozinović je ubacio s lijeve strane, lopta se nekako odbila do Vukovića koji je s 12-13 metara pucao po sredini gola, no Matković je bio spreman...

12' - Vukovića je iznenadila jedna dugačka lopta te se neočekivano našao sam ispred vratara Cibalije, ali njegov udarac zaustavio je Matković. Stopostotna prilika Hajduka.

3' - Kouassi je pucao ljevicom s 15-ak metara nakon odlične kombinacije 'bijelih', no njegov udarac prohujao je pored stative...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider