Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upitan odlazak na Maksimir?

Brbić čeka novu kaznu za Hajduk: 'To je stvarno katastrofa, ne može se opravdati'

Navijači Hajduka na utakmici protiv Osijeka na svoj su način iskazali potporu Josipu Šimuniću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je protiv Osijeka na Poljudu odigrao 1:1 i tako propustio ugrabiti prvo mjesto u HNL-u. Dok se utakmica Dinama odgodila, Bijeli su mogli dočekati derbi na Maksimiru kao vodeći, no uslijedio je veliki kiks koji bi mogao malo poljuljati inače odličnu atmosferu u klubu.

>> Torcida podržala Šimunića i otišla korak dalje u skandiranju

>> Iznenađenje na Poljudu: Hajduk kiksao, Dinamo ostao na vrhu!

''Slabo sam spavao. To je tako kad promašite pet mrtvih prilika'', rekao je jutros na Poljudu Marin Brbić za Dalmacijanews.

Predsjednik Hajduka nije sretan zbog još jedne stvari. Torcida i velik dio gledatelja išao je dati podršku Joeu Šimuniću skandiranjem 'Za dom spremni'. No, Šimunić se javno ogradio od veličanja totalitarnog fašističkog režima iz 2. svjetskog rata, a navijači Hajduka su jasno rekli na što su mislili skandiranjem 'Ajmo ustaše'.

''To je stvarno katastrofa, moramo osuditi to skandiranje. Ne, ne može se pravdati vikanje "ajmo, ustaše", tome nije mjesto na našem stadionu i volio bih da se na Poljudu navija samo za Hajduk'', poručio je Brbić.

Na Poljudu čekaju novu kaznu disciplinskog suca Vlajčevića koja će biti poznata u srijedu. Delegat je prijavio skandiranje u 26. minuti.

''Sreća što se skandiralo samo jednom inače bi utakmica morala biti prekinuta'', rekao nam Josip Brezni, povjerenik 1. HNL-a.

Upitno gostovanje Torcide na Maksimiru?

Buran će biti ovaj tjedan na Poljudu. Dinamo je zatražio od Hajduka popis navijača koji žele gledati nedjeljni derbi na Maksimiru. Hajduk je objavio na svojoj stranici kako na derbi mogu samo oni s vaučerima, a Torcida je to odbila. Do sutra bi se svi trebali prijaviti za vaučere, ali to vjerojatno zbog bojkota neće učiniti nitko.

Vidjet ćemo kako će se stvar rasplesti i hoće li navijači Hajduka nekako ući na Maksimir pomoću mrskih rivala BBB-a. Može se dogoditi da Torcida umjesto na južnoj tribini osvane na primjerice zapadu ili sjeveru. Barem dio onih koji su se nekako probili do stadiona.

Mnogi navijači Hajduka neće moći niti ući u Zagreb, jer će ih policija dočekivati već na Lučkom. Oni bez vaučera neće moći proći, pa će se pokušati snaći na razne druge načine. Moglo bi na Lučkom biti scena u kojima policija zaustavlja građane iz Dalmacije koji idu u Zagreb, a ne idu na utakmicu. Sve je to otišlo malo predaleko...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider