Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juriš na Maksimir

BBB-i ne žele 'Žutog', a 'četvorka' Bobana: Evo kako planiraju srušiti Mamića!

U punom su jeku spekulacije oko plana oporbenog bloka za preuzimanje Dinama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Vrijeme je da se krene i nitko nije nezamjenjiv pa ni Zdravko Mamić“, tako u najkraćem glasi zaključak s prošlotjednog sastanka Dinamovih nogometaša Darija Šimića, Silvija Marića, Tome Šokote i Igora Bišćana, predstavnika građanske inicijative ZZD-a i viđenijih BBB-ovaca.

BBB-i ne žele 'Žutog', a 'četvorka' Bobana: Evo kako planiraju srušiti Mamića!

Sastanak je održan, kako saznajemo, u Šimićevu kafiću u Tkalčićevoj, a glavna tema razgovora bila je izgradnja zajedničke platforme za otvoreni juriš na „modre dvore“ i rušenje Mamića i njemu odane vrhuške maksimirskog kluba. 

'Maksimirsko veliko uho' 

Oporbenjaci su se sastali u tajnosti tako da se može reći kako je sastanak poprimio popriličnu dozu konspirativnosti, no „brtva“ je ipak popustila prije nego što su se sudionici nadali. Mediji su već utorak, pet dana nakon sastanka, probili priču o okupljanju „demokratskog bloka za Dinamo“, no cijela priča dobiva obrise špijunskog trilera kada se zna da je u ponedjeljak održana redovita sjednica Skupštine Dinama, na kojoj je Mamić izrijekom najavio skori odlazak iz kluba. Možda je riječ o pukoj koincidenciji, ali ne možemo se oteti dojmu da je „veliko maksimirsko uho“ već za vikend uhvatilo frekvencije iz "Tkalče" preko tko zna kojih kanala.

Kako god, oporbeni blok s detaljnim planovima i programom pred javnost namjerava izaći sljedeći tjedan, kada će sazvati press-konferenciju. Dakle, od sastanka u „Tkalči“ pa do opširnije javne obznane proći će skoro dva tjedna. Postavlja se logično pitanje: zašto su se odlučili toliko čekati? 

Čekaju rješenje kojim će srušiti Mamića?  

Bilo bi logično da su presicu sazvali dva ili tri dana poslije dogovora, jer pretpostavljamo da im je bilo jasno kako se takvo okupljanje u Zagrebu teško može skriti više od četiri-pet dana. Oporbenom bloku „modus operandi“ za rušenje Mamića bit će izbori po principu „jedan član - jedan glas“, a glavni ciljevi su, barem deklarativno, demokratizacija i približavanje kluba navijačima. Za sada cirkuliraju proturječne informacije što se tiče osobnih namjera bivših Dinamovih zvijezda. Nije jasno imaju li namjeru konkurirati za čelne pozicije u nekom novom ustrojstvu kluba ili će samo sudjelovati u otvorenom konfliktu s trenutačnim čelnicima Dinama do njihova rušenja a onda se maknuti sa scene? Prema nekim izvorima, „četvorka“ se ne namjerava povući, navodno je već pao dogovor o podijeli pozicija. Po toj teoriji, Bišćan bi bio predsjednik kluba, Šokota dopredsjednik, a Marić i Šimić bi se bavili sportskim sektorom. Naravno, pod uvjetom da njihova opcija pobijedi na izborima.

Kako čujemo, nitko od vodećih ljudi u oporbenom bloku intimno ne vjeruje da će Mamić samovoljno otići ili bez borbe raspisati izbore po navedenom načelu, no navodno su uvjereni da će to ipak biti prisiljen učiniti. Čini se da datum javne obznane planova nije slučajno izabran. Navodno čekaju objavu još jednog rješenja državnih tijela koji će u bitnom odrediti daljnji tijek događaja. 

BBB-i ne žele Prosinečkog, a 'četvorka' Bobana 

Iako su se na sastanku sve tri strane lako složile oko većine pitanja, bilo je i prijepornih točaka. „Modra četvorka“ bi u priču oko podijele funkcija rado uključila i bivšeg suigrača Roberta Prosinečkog, koji im je dao javnu podršku, no predstavnici BBB-a jasno su im dali do znanja da to neće prihvatiti. Njihova poruka glasi otprilike ovako: „Svaka čast Prosinečkom, cijenimo to što se jasno odredio. Ali, ako ste zvezdaš, ne možete u isto vrijeme biti dinamovac. To je nespojivo.“

S druge strane, BBB-i koji su sudjelovali na sastanku nemaju ništa protiv da se u cijelu priču uključi Zvonimir Boban, no čini se da „četvorka“ po tom pitanju nije sasvim na čisto. Nazire se da zamjeraju Bobanu što ne želi „zagaziti u mulj“, već čeka crveni tepih, odnosno želi doći na gotovo. Lako je zaključiti da očekuju Bobanovu aktivniju ulogu u predstojećem okršaju s Mamićem. Kako god, puno toga će biti jasnije nakon najavljene presice.

Jeste li za demokratske izbore u Dinamu po principu 1 član 1 glas?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider