Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat na tribinama

Armada izviždala Markovića; Mišković: Ovo je sramota za sve nas!

Oko deset tisuća ljudi skupilo se na tribinama Kantride kako bi pogledalo 117. Jadranski derbi koji je odmah na početku počeo ružno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom minute šutnje za preminulog Vlatka Markovića, bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, s Armadine tribine krenuli su povici ''HNS pederi!'', a svoju porciju uvreda uputila je i Torcida.

>> Kaotično stanje: Igrači Hajduka napadnuti nakon Jadranskog derbija!

>> Kaos na Kantridi: Pogledajte sukob Armade i policije na tribini

>> Navijači divljali: Kouassi poništio Benkov volej 'a la Van Basten'

Uslijedili su zvižduci s ostalih dijelova tribina, pa je minuta šutnje provedena u – nadvikivanju. Čovjek je preminuo, tome nije bilo mjesto ni vrijeme...

Navijači su vodili okršaj na tribinama od početka utakmice, a sve se rasplamsalo nakon pogodaka i bakljada, a ona Torcidina bila je okidač. Gostujući navijači, koji su navodno prije toga gađani kamenjem, bacili su nekoliko baklji i stolica prema tribini gdje je su bili smješteni navijači Rijeke, među kojima je bio i dio obitelji s djecom.

Ubrzo su navijači Rijeke preselili na susjednu tribinu kako bi se obračunali s navijačima Hajduka. Zatim je došlo do sukoba s policijom koja je spriječila Armadu da se obračuna s Torcidom. Na gostujućoj tribini, gdje je također bilo male djece, bačen je suzavac, a policija je spriječila proboj navijača na teren.

''Ovo je sramota za sve nas'', rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković te nadodao:

''Ne opravdavam nikoga, vidio sam da su krenule baklje na domaćoj tribini, pa onda i na gostujućoj.''

Priopćenje policije prenosimo vam u cijelosti:

''Tijekom održavanja nogometne utakmice kojoj je prisustvovalo oko 10 000 gledatelja došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Pri tome je ozlijeđeno više osoba koje su liječničku pomoć zatražile u KBC-u Rijeka. Lakše tjelesne ozljede zadobilo je devet punoljetnih osoba od kojih su dvije s područja Primorsko-goranske županije. Usljed bacenog piritehničkog sredstva lakše je ozlijeđeno i jedno dijete kojemu je liječnička pomoć pružena u Dječjoj bolnici Kantrida. Ozlijeđena su i trojica policijskih službenika od kojih je jedan zadobio teže tjelesne ozljede.

Prilikom uspostavljanja javnog reda i mira na stadionu, policija je uporabila sredstva prisile prema više osoba. Prije početka održavanja nogometne utakmice preventivno je u policijske prostorije privedeno 26 osoba.

Tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja utvrđen je 21 prekršaj iz domene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima za koja se prekršajno prijavljuje 14 osoba s područja Primorsko-goranske županije i 7 osoba s područja drugih županija. Također, slijedi prekršajno prijavljivanje šest osoba zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i dvije osobe poradi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tri osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije prekršajno se prijavljuju zbog zlouporabe droga.

Zabilježen je i događaj nakon nogometne utakmice ispred jednog opatijskog hotela, gdje je 20-godišnjak s područja Matulja bacio u smjeru nogometaša HNK Hajduk čašu, pri tome ga ozlijedivši, no oštećeni je odbio zatražiti liječničku pomoć. Dvadesetogodišnjak se prekršajno prijavljuje zbog drskog ponašanja te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, a utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,57g/kg.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider