Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravomoćna presuda

'Afera Offside' dobila konačni epilog: 'Mislim da je kazna prerigorozna'

Najveća nogometna afera s namještanjem rezultata poznatija kao 'Offside' danas je dobila konačni sudski epilog...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhovni sud potvrdio je presudu zagrebačkog Županijskog suda iz prosinca 2011. kojom su dvojica optuženika osuđena na uvjetne, a ostali na zatvorske kazne od šest do deset mjeseci. Osim zatvorske kazne odlukom suda moraju vratiti nezakonito stečenih milijun i 200 tisuća kuna.

'Afera Offside' otkrivena je nakon brojnih sumnji i anonimnih prijava. Tajnim praćenjem i prisluškivanjem istražitelji su došli do 15 optuženih i iznosa od 165 tisuća eura na koliko se procjenjuje protupravna imovinska korist. Vrhovni sud u cijelosti je potvrdio presudu prvostupanjskog suda. Uskoro će svi optuženi na izdržavanje potvrđene zatvorske kazne.

''Sada možemo reći da se radi o pravomoćnoj presudi. Ona će postati izvršna u trenutku kad stranke odnosno osuđenici dobiju ovu presudu i nakon toga se ona izvršava. Prvostupanjski sud dostavlja nalog sucu izvršenja kazne zatvora, koji onda poziva osuđenike koji su osuđeni na kazne zatvora da istu izvršavaju'', rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

U Sindikatu nogometaša spremno su komentirali odluku suda. Glavni tajnik Mario Jurić kaže da su igrači priznali krivnju, ali da je bilo i puno olakotnih okolnosti u ovoj aferi.

''Jasno je kao su pogriješili a neki od njih su to i priznali. S Obzirom da su bili u jednoj vrsti robovlasničkog odnosa jer nisu primali plaće po deset mjeseci, obzirom da su neki od njih aktivno sudjelovali u edukaciji mladih nogometaša o štetnostima namještanja utakmica, mislim da je presuda malo prerigorozna'', izjavio je Jurić.

Među osuđenim nogometašima najpoznatiji su bivši hrvatski nogometni reprezentativci Jasmin Agić i Miljenko Mumlek koji su osuđeni na devet, odnosno sedam mjeseci zatvora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider