Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nakon reality showa...

Turski nogometni heroj sprema se za Zimske olimpijske igre

Na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji bio je jedan od najvažnijih igrača brončane Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilhan Mansiz prije 11 godine presudio je Senegalcima zlatnim golom u četvrtfinalu, u utakmici za treće mjesto zabio je dva gola Koreancima, a ove se godine odlučio vratiti profesionalnom sportu.

Bivši turski reprezentativac 2007. je prekinuo nogometnu karijeru nakon što ga je udario automobil uslijed čega je teško oštetio koljena, a šest godina kasnije vraća se na - led! Mansiz će, naime, pokušati izboriti Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine u umjetničkom klizanju.

Nakon što je s partnericom Olgom Bestandigovom briljirao na turskom reality showu Buzda Dans (turska verzija britanskog showa Dancing on Ice), Mansiz se odlučio ozbiljno prihvatiti novog sporta.

"Bio bih prvi sportaš koji je nastupio na Svjetskom nogometnom prvenstvu i Zimskim olimpijskim igrama. Do 32. godine nikada u životu nisam ni pogledao umjetničko klizanje, a samim time i stao na led", otkrio je Mansiz za Guardian.

"Ne očekujem da ćemo osvojiti medalju, ali bi mi puno značilo da samo budem dio olimpijske reprezentacije. Na ovaj način bih istovremeno ohrabrio ljude činjenicom da nikada nije kasno za ostvarenje snova, neovisno o tome koliko godina imaju", zaključio je Mansiz. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider