Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medijska histerija

Oscar Pistorius ostaje u pritvoru: Na sudu se slomio i briznuo u plač!

Oscar Pistorius optužen je za ubojstvo s predumišljajem nakon što je s četiri metka ustrijelio svoju djevojku Reevu Steenkam.

Nakon što je noć proveo u policijskom pritvoru, jutrošnji izlazak Oscara Pistoriusa pred suca u Pretoriji odgođen je za dva sata zbog neviđene navale medija oko i u samoj sudnici. Stotine novinara, snimatelja i fotografa dočekali su dolazak Pistoriusa u sudnicu.

Njegovi odvjetnici zatražili su stanku kako bi se stanje u sudnici dovelo u red.

>> Pistorius optužen za ubojstvo djevojke: Policija otkrila - pucao joj u glavu, prsa i ruku!

Plakao i jecao sudnici

Oscar Pistorius stigao je pred suca Desmonda Naira potpuno rastresen, javlja Reuters. Pokušali su ga neuspješno smiriti otac i brat, pa čak i sam sudac Nair. U jednom je trenutku pokrio oči i briznuo u plač, a cijelo je vrijeme gledao u pod, tresao se i jecao!

''Polako. Hajde, sjedni'', rekao mu je Nair kada je vidio posrnulog heroja Južnoafričke Republike kako ne može zaustaviti plač.

Sudac Nair zabranio je TV prijenos iz sudnice, čak je naredio da se isključe svi mobilni uređaji, ali su mnogi prešli preko te naredbe te 'tvitali' o tome što se događa u sudnici, piše Guardian.

Bit će optužen za ubojstvo s predumišljajem

Tužiteljstvo je najavilo sudu kako će inzistirati na tome da je Oscar Pistorius počinio ubojstvo s predumišljajem.

Na kraju je sudac prihvatio prijedlog obrane da se cijeli proces određivanja jamčevine prekine i nastavi u utorak, 19. veljače. Tada će se odlučiti hoće li Pistorius biti pušten uz jamčevinu i braniti se sa slobode.

Do tada će ostati u pritvoru u policijskoj stanici u Pretoriji, dakle neće biti prebačen u zatvor kao što je uobičajeno. Dopisnik Guardiana David Smith kaže kako mu je Pistoriusov odvjetnik rekao da njegov klijent 'u pritvoru ostaje zbog toga što je javna osoba, a ne zbog hendikepa.'

Pistorius optužen za ubojstvo djevojke Reeve Steenkam

Podsjetimo, južnoafrički olimpijac Oscar Pistorius priveden je zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkam koju je jučer rano ujutro ustrijelio s četiri metka, najvjerojatnije kroz vrata kupaonice.

Iz izvora bliskih Pistoriusu, ali i iz neslužbenog izvora u policiji, jučer su stizale informacije kako se radi o nesretnom slučaju jer je Pistorius mislio da je u kući provalnik.

Policija je odbila potvrditi takva nagađanja te su dodali kako su u ekskluzivno golf naselje Silverlakes stigli zbog dojave o obiteljskom nasilju.

Susjed je posvjedočio da je čuo vrisak, a potom četiri hica kojima je južnoafrički model ubijen. To svakako dovodi u pitanje teoriju da je Pistorius pomislio kako je žrtva provale, te da nije znao u koga puca.

Obitelj ubijene Reeve Steenkamp će doći iz Port Elizabetha kako bi identificirala tijelo, koje će, nakon obavljene autopsije, biti prebačeno u spomenuti grad, gdje će se održati pogreb.

Pistorius na Twitteru o bojazni od provalnika

Oscar Pistorius bio je pomalo paranoičan u vezi provala. Još u studenom je s fanovima na Twiiteru podijelio kako ga perilica za rublje nekad prestraši pa misli da je u kući provalnik.

Jučer su lokalne novine Beeld objavile informaciju kako su susjedi čuli buku i dva sata prije pucnjave, ali ni to policija nije potvrdila.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider