Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ubijen model

Pistorius optužen za ubojstvo djevojke: Policija otkrila - pucao joj u glavu, prsa i ruku!

Svijet je potresla tragedija koja je Valentinovo obojala u crno, a Oscar Pistorius optužen je za ubojstvo.

Oscar Pistorius uhićen je rano jutros zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkam. Protiv njega je podignuta optužnica za ubojstvo, a pred suca bi trebao izaći u petak ujutro.

Južnoafrički mediji i osobe bliske nesretnom paru kažu kako je Pistorius najvjerojatnije mislio kako se radi o provalniku, ali policija nije htjela potvrditi takva nagađanja.

Načelnica policije u Silverlakesu Sarah Mcira je potvrdila kako je u kući Oscara Pistoriusa pronađena mrtva ženska osoba stara 30 godina koja je smrtno ranjena u glavu i gornji dio tijela. Upucana je četiri puta.

Poznati atletičar uhićen je i ispitan u policiji, a forenzičari su dobili vremena do ujutro kako bi prikupili dokaze. Njegov odvjetnik tvrdi kako je dobro, ali je prilično teško podnio gubitak voljene osobe.

Glasnogovornica tamošnje policije Katlego Mogale rekla je kako su od susjeda primili dojavu o pucnjavi oko 4 ujutro, a kad su stigli na mjesto zločina zatekli su djelatnike Hitne pomoći koji su ustvrdili kako je žena bila na mjestu mrtva. Također, pronađen je pištolj kalibra 9mm za kojeg se znalo da je u posjedu olimpijca. "Djevojka je pogođena s četiri metka", potvrdila je Mogale u popodnevnim satima četvrtka. Dosadašnja istraga otkrila je kako je Reeva Steenkamp upucana u glavu, ruku i prsa.

Južna Afrika poznata po kriminalu

U Južnoj Africi velika je stopa kriminala pa mnogi u svojim domovima drže oružje. Procjena je kako na 100 stanovnika dolazi 12 koji posjeduju vatreno oružje. Prosjek ubojstava u najrazvijenijoj zemlji Afrike iznosi oko 50.

Tko je djevojka Oscara Pistoriusa?

CNN piše kako je njezina glasnogovrnica preko nacionalne udruge medija potvrdila kako se radi o Reevi Steenkamp, južnoafričkom modelu.

Navodno je Reeva htjela iznenaditi Pistoriusa za Valentinovo, pišu južnoafrički mediji. Mnogi se na društvenim mrežama  opraštaju s Reevom koja je bila TV prezenterica i FHM model. Da stvar bude gora, njen posljednji Twiiter post bio je:

''Što vi za svoju ljubav imate u rukavu spremno na sutrašnji dan?'

Pistorius zadivio svijet unatoč hendikepu

26-godišnji Oscar Pistorius rođen je bez fibula u potkoljenicama. S 11 mjeseci amputirane su mu obje noge ispod koljena, a svijet ga je upoznao kao 'blade runnera', čovjeka koji je trčao s karbonskim protezama kao zlatni paraolimpijac. Prošle godine na OI u Londonu upisao se u povijest ušavši u polufinale na 400 metara.

U pritvoru bio i prije četiri godine

Oscar Pistorius u pritvoru je bio i prije četiri godine. Istina, samo na jedan dan. Prijavila ga je jedna djevojka kojoj je na zabavi u svom domu vratima pritisnuo nogu u jednoj svađi. Stvar je bila bezazlena, no zbog prijave je morao provesti noć u policiji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider