Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ivanov kao opsesija

Domaća nogometna romantika koju čitaju i svjetske zvijezde

Rijetko koji sportski zaljubljenik na društvenim mrežama ne zna za ''Nogometne ikone'', Facebook stranicu koja je brzo ušla u nogometnu ''obveznu literaturu'' ...

Popriličan broj Facebook stranica brzo ''bljesne'' i još brže nestane. Onako kao karijere mnogih nogometnih 'wunderkindova', kao Freddy Adu recimo. No, rijetko koja drži duže vrijeme kontinuitet i nadograđuje se konstantno, što idejama, što originalnošću, što podrškom, kao recimo Antonio Di Natale i Nogometne ikone.

Baš je legendarni, omaleni, napadač Udinesea i talijanske reprezentacije jedan od posljednjih koji je pružio podršku ''ikonama'', prije njega je to napravio i Alessandro Matri bivši napadač Juventusa i Milana. Facebook stranica koja je u nešto više od godinu dana postojanja sakupila gotovo 25 tisuća vjernih pratitelja.

Tajna? Krenuli su sa fotografijama starih zaboravljenih HNL asova, ali svjetskih igrača iz ''drugog ili trećeg ešalona''. Pa smo se tako uz ikone, uz sjajne opise, prisjetili igrača kao što su Ivan Campo, Mario Darmopil ili Theo Zagorakis.

Uređivačka politika stranice je oduševila svojim idejama oko muško ženskih odnosa. Tako su jedno vrijeme punili stranicu nogometnim razlozima za prekid.

''Ako misli da su PSV i HSV gradski rivali'' ili ''Ako misli da je Gimnasia La Plata srednja škola'', samo su neke od genijalnih tvorevina. S druge strane kad si bolje promislite... pa tko bi bio sa nekim u vezi ''ako misli da je Asprilla motor''?, a ne čovjek koji je zabio Dinamu 1997. nakon crvenog kartona Gorana Jurića.

Najveću popularnost stekli su fotografijama ''običnih'' ljudi koji neodoljivo podsjećaju na nogomete zvijezde. Tako su se klonovi Modrića našli u jednom ministrantu, klon Čačića u svećeniku ili Andrea Pirla u jednom boemu iz Kaštel Gomilice.

Dakako, posebna opsesija je Trifon Ivanov. Legendarna bugarska brčina čija je 'fudbalerka' postala zaštitni znak nogometne pop kulture.

U konačnici i Nogometne ikone su tu po zadatku – pronaći Trifona Ivanova, koji prema posljednjim informacijama grli šank u rodnom gradu više od suigrača 1994. na Mundialu u SAD-u kada su Bugari bili veliki hit. Kada pronađu Ivanova prekidaju s radom stranice. Ne sumnjamo da će doći uskoro i do Trifona, ali i da neće ugasiti ''ikone'' jer postoji još toliko legendi koje se valja prisjetiti. Neka nakon Trifona pronađu novi ''sveti gral'', recimo mene zanima gdje je nestao Mini Jackobsen...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider