Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stadion proključao

Messi i Ronaldo ne dobivaju ovakve ovacije: Vratio se "najpoznatiji" napadač Eura!

Sjećate li se napadača koji je ljetos zaludio navijače, a nije odigrao ni minute na Europskom prvenstvu u Francuskoj?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak su odigrane prve utakmice 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Azerbajdžan Roberta Prosinečkog je teško poražen u gostima kod Sjeverne Irske s 4:0 što je prvi poraz bivšeg Vatrenog na klupi Azera u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Osim četiri pogotka susret je obilježio i detalj u 61. minuti kada je iz igre izašao napadač Lafferty, a ušao "najpoznatiji" napadač Europskog prvenstva u Francuskoj ovoga ljeta Will Grigg. Riječ je o napadaču engleskog drugligaša Wigana, koji je prošle sezone uveo klub u viši rang natjecanja zabivši čak 25 pogodaka.

Ako ste pratili Euro makar i površno, jedan vam detalj nije mogao promaknuti. Da svi slave izvjesnog Willa Grigga i pjevaju vrlo zaraznu pjesmu njemu u čast. Štoviše, "Will Grigg's on Fire" postao je uvjerljivo najveći hit na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Navijači Wigana su ga nakon silnih pogodaka koje je postigao i uveo klub u Championship odmah zavoljeli, te je upravo jedan od navijača skovao stihove "Will Grigg's on Fire, Your Defence is Terrified (Will Grigg razvaljuje, obrana vam je prestravljena)" uz melodiju Gale i "Freed from desire".

Novu "himnu" su odmah usvojili i sjevernoirski navijači, a iz njihovih je grla vrlo brzo ušla i u sve ostale uši u Francuskoj.

Gotovo da i nema ljudi koji hit barem jedanput nisu zapjevali, a otišlo je toliko da su novinari njemačkoga reprezentativca Matsa Hummelsa uoči dvoboja protiv Sjeverne Irske u skupini C upitali hoće li doista biti prestravljen uđe li Grigg u igru. Podsjetimo, napadač Wigana na Euru nije dobio ni minutu na travnjaku.

Grigg je svejedno po povratku u domovinu dočekan poput heroja, što je na doista neobičan način i postao. Između ostaloga, zahvaljujući i snimkama iz Francuske koje su postale viralne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider