Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Podignuli tužbu

Kakva prevara: Milan u šoku nakon otkrića pravih godina ovog igrača

Nevjerojatna priča stiže iz prijestolnice Lombardije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije dvije i pol godine u Milanu su bili iznimno zadovoljni što je ugovor s njima potpisao anonimni Gambijac Yusupha Yaffa.

Čelnici Rossonera mislili su kako su u svoje redove doveli talentiranog 16-ogodišnjeg napadača, da bi ovog siječnja se šokirali kad su saznali da je lagao za punih devet godina slagao za godine rođenja.

Za Yaffu su stvari krenule naopako nedugo poslije potpisa ugovora s Milanom. Njegovi kolege iz škole u Gambiji putem Facebooka su komentirali kako je Yaffa krivotvorio svoju dob u dokumentira, a moć društvenih mreža nogometaš je osjetio na najgori mogući način.

Vrlo brzo se priča proširila i otkriveno je kako je Yaffa rođen 14. studenog 1987., a ne 31. prosinca 1996. kako je svojedobno tvrdio u imigracijskom uredu u Italiji.

U Milanu su zbog toga podignuli tužbu protiv njega jer su ipak uložili novac u njega smatrajući ga talentom od kojeg bi mogla koristi imati i prva momčad. Tijekom suđenja svjedočit će nekoliko bivših trenera iz kluba, među kojima i legendarni Filippo Inzaghi.

Sad će ga i Nijemci potjerati

Logično, u Milanu nikad nije dobio šansu u prvoj momčadi. Sa slobodnim papirima otišao je prvo u Eintracht Frankfurt gdje je također otpušten jer osim što nije pružao nezaboravne partije, bio je i optužen za silovanje djevojke.

U rujnu 2015. potpisao je za Duisburg u čijoj je drugoj momčadi upisao jedan nastup, odigravši 57 minuta. S obzirom na novonastale okolnosti, za očekivati je da će njemački drugoligaš jednostrano raskinuti ugovor s iskusnim Gambijcem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider