Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čekali ga i čekali...

Mali Hajrudin uzalud čekao Ibru u Parizu: Važniji mu bio tenis sa Đokovićem?

Teško oboljeli bosanski dječak Hajrudin Kamenjaš bio je na utakmici PSG-a u Parizu, ali nije uspio upoznati Zlatana Ibrahimovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tevhida Thea Rekić, njemačka humanitarka bosanskog porijekla, ispričala je u razgovoru za Slobodnu Bosnu kako je pokušala odvesti malog Hajrudina Kamenjaša, teško oboljelog dječaka iz Vareša, u Pariz kod Zlatana Ibrahimovića. Rekić je na sarajevskom aerodromu malom Hajrudinu uručila potpisani dres najveće zvijezde PSG-a. U tom trenutku činilo se da je to kraj pokušaja da se teško oboljelom dječaku ispuni želja da upozna nogometnog velemajstora.

>> Tužna priča iz BiH: Zlatanov dres stigao, bolesni dječak se rasplakao...

>> VIDEO: Pogledajte kako se Ibra ispričao malom Hajrudinu

“Majka malog Hajrudina me ponovo kontaktirala i zamolila da pokušamo još nešto učiniti. Nisam mogla odbiti molbu, ali je uvjet bio da dalje idemo bez medija”, kazala je Rekić, među ostalim, za Slobodnu Bosnu.

“Iz Pariza su javili da možemo dovesti Hajrudina i da će doći do sastanka sa Zlatanom. Ne mogu da vam opišem tu radost! Sve mi je kao bajka izgledalo”, kaže Rekić koja je otkrila da joj je u organizaciji puta pomogao jedan bosanski nogometaš koji je želio ostati anoniman.

“Prije nego što sam krenula za Sarajevo dobila sam poziv iz Pariza: 'Klub PSG je organizirao jedno od najboljih mjesta u VIP loži i osobnog vozača za nas.' Rekli su mi: 'Imate zeleno svjetlo da pođete i doći će do susreta sa Zlatanom.' Stigla sam u Sarajevo, gdje su me dočekali roditelji i mali Hajrudin”, kaže Rekić.

Potom su se uputili prema Parizu i Parku prinčeva gdje su ih smjestili u VIP ložu. PSG je igrao protiv Lorienta, no Ibrahimović nije mogao nastupiti zbog ozljede. Dobili su obavijest da će netko doći po Hajrudina i odvesti ga do Ibrahimovića. Međutim, na poluvremenu su im rekli kako je Ibrahimović ozlijeđen i da nije na utakmici.

Pokušavali su ga nazvati ali je bio nedostupan. Ljudi iz PSG-a obećali su da će dan poslije sigurno organizirati susret. Hajrudin i Rekić ujutro su posjetili trening-kamp PSG-a. Zamolili su ih da pričekaju jer je Ibrahimović bio na terapiji.

Odvezli su ih u razgledavanje Pariza dok Ibrahimović ne završi obveze u klubu. Na kraju su im ipak rekli da odu u hotel i tamo pričekaju. Kažu da ih je ražalostilo kada su kasnije na televiziji vidjeli da je taj dan Ibrahimović igrao tenis s Novakom Đokovićem. Na kraju nije došlo do sastanka s Ibrahimovićem.

"Nama do danas nije poznato da li Zlatan zna za ovo ili ne! Ako Zlatan ne zna, možda je dobro da sazna bar ovim putem“, kaže Rekić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider