Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stanje sve teže

Tužna priča iz BiH: Zlatanov dres stigao, bolesni dječak se rasplakao...

Zlatan Ibrahimović poslao je svoj dres iz PSG-a u Sarajevo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško oboljeli dječak Hajrudin Kamenjaš cijeli je dan s roditeljima na sarajevskom aerodromu iščekivao dres Zlatana Ibrahimovića, a donijela mu ga je humanitarka Thea Rekić iz Njemačke, preko čije je udruge za pomoć djeci i pokrenuta akcija spajanja dječaka i nogometaša.

>> VIDEO: Pogledajte kako se Ibra ispričao malom Hajrudinu

Hajrudin je imao želju upoznati Ibrahimovića, ali susret nije bio moguć, zbog obveza koje ima švedski reprezentativac, ali i sve težeg zdravstvenog stanja. Nakon što je cijeli dan bio u bolnici i čekao u zračnoj luci, bio je preumoran da bi odmah probao dres te je plačući tražio roditelje da ga odvedu doma.

"Sada se Hajrudin sve više umara, potrebno mu je sve više sna, a mi se moramo potruditi da ovo vrijeme provede s osmijehom", rekla je Thea Rekić.

Zlatan Ibrahimović mu je poslao jedan veliki originalni dres i jedan mali, na kojem je pisala posebna posveta: "Dragi Hajrudine, puno te voli Zlatan. Mislim na tebe od sveg srca", stoji na stražnjoj strani dresa uz potpis PSG-ova napadača.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider