Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Skandal u Engleskoj

Klopp brani pijanog kapetana: "Sve nogometne legende su pile i pušile kao lude!"

Trener Liverpoola Jürgen Klopp stao je u obranu Waynea Rooneya nakon što je tabloid The Sun objavio njegove pijane fotografije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Liverpoola Jürgen Klopp stao je u obranu kapetana engleske reprezentacije nakon što je tabloid The Sun objavio fotografije pijanog Waynea Rooneyja poslije prošlotjedne pobjede protiv Škotske (3:0) u kvalifikacijama za SP 2018.

"Igrači su stalno pod mikroskopom i često se sve svodi na to da se nađete u krivo vrijeme na krivom mjestu. Ne znam gdje je bio Rooney, ali sam siguran da to nije ništa strašno i za nekoliko dana više se nitko toga neće sjećati", rekao u četvrtak Klopp i dodao: "Današnja generacija igrača, i to ne samo u Engleskoj, su najveći profesionalci u povijesti nogometa. Svi legendarni igrači kojima se divite, pili su i pušili kao ludi, i unatoč tome su bili dobri nogometaši. Danas to više nitko ne radi".

Tabloid The Sun objavio je kako je napadač Manchester Uniteda bio toliko pijan da je jedva stajao na nogama. Nakon toga Rooney se ispričao vodstvu Nogometnog saveza Engleske, izborniku i suigračima zbog nedoličnog ponašanja.

"Nogometaši su ljudi kao i svi ostali. Pozovu vas na svadbu ili rođendan i ponude pićem, a što ćete vi reći domaćinu. Ne hvala, ja ne pijem i ne pušim, ja sam profesionalni nogometaš. U realnom životu stvari tako ne funkcioniraju. Ako dođete na svadbu onda pušaču nećete reći da se makne od vas barem deset metara", kazao je Klopp.

Rooney nije jedini, još 10 Engleza bilo pijano?

Ovaj inicident uzbudio je i trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha. No, portugalski trener nije ljut na Rooneyja, već na Engleski nogometni savez, jer nije zaštitio svog igrača, objavili su britanski mediji.

Naime, u hotelu u kojem je bila smještena reprezentacija Engleske održavala se svadba, a neki od gostiju na svadbi došli su do Rooneyja i zatražili ga da se zajedno slikaju, a potom su te slike prodali tabloidu. Mourinho smatra da djelatnici Engleskog saveza nisu smjeli dopustiti gostima na svadbi da dođu u prostor hotela koji je bio rezerviran za engleske nogometaše.

Ovaj incident bio mogao dovesti do zabrane izlazaka za vrijeme reprezentativnih akcija. The Sun je u međuvremenu objavio da je još 10 igrača nakon pobjede Škotske pilo do 4:30 ujutro i da ih čeka istraga Engleskog nogometnog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider