Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"UEFA kao izgovor"

VIDEO HNS promijenio ploču, atletičari ogorčeni: "To je bio blef!"

Prije više od tri mjeseca radovi su počeli i potom bez objašnjenja stali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva tjedna nakon što je Dnevnik Nove TV izvjestio o prekidu radova na nogometno - atletskom centru, na Sveticama i dalje sve stoji. Iz atletskih krugova optužuju Hrvatski nogometni savez da ih je obmanuo i poručuju da ne misle odustati.

Godinu i pol nakon što je Gradska skupština odobrila izgradnju nogometno - atletskog centra na Sveticama, mjesto na kojem bi trebao niknuti moderan sportski kompleks utihnulo je poput praznih obećanja.

Krajem rujna radovi su počeli, no potom bez objašnjenja stali.

"Nešto se dešava, mi nemamo prave informacije, naprosto je stalo. Imali smo obećanje da će već sa proljećem staza biti napravljena", izjavio je Boris Stepinac, dopredsjednik atletskog kluba Dinamo Zrinjevac.

Dinamo Zrinjevac jedan je od tri atletska kluba čiji su sportaši trenirali na Sveticama. Upravo zbog atletskog pitanja, uvjet da Gradska skupština odobri gradnju nogometnog kampa na Sveticama bio je da se na tom mjestu izgradi i atletska infrastruktura -dvorana, staza i bacalište.

Naš sugovornik tvrdi da ih je u više navrata izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović uvjeravao da će sve biti u redu, da bi sada okrenuo ploču. S tvrdnjom da UEFA, iz čijih se sredstava kamp gradi, ne dopušta gradnju atletskih sadržaja.

"Oni se izgovaraju na UEFA-u, a mislim da u tome nije stvar. Ako je bila stvar u UEFA-i to se je znalo prvog dana. Kako UEFA to tolerira i da li dozvoljava da bude atletski objekt", ističe Stepinac:

"To je bio blef, siguran sam da je to bio blef."

Što znači "pronalazak najboljeg rješenja"?

U HNS-u druga priča. Kažu da nije točno da UEFA ne dopušta izgradnju atletskih sadržaja i nude kratko priopćenje.

"Hrvatski nogometni savez u suradnji s Gradom Zagrebom i atletskim klubovima odnosno Savezom intenzivno komunicira i radi na pronalasku najboljeg rješenja za projekt Svetice koji bi optimalno zadovoljio sve uključene strane. HNS ni na koji način ne odustaje od izgradnje sportskog centra Svetice."

Logičnim se postavlja pitanje što bi trebao značiti "pronalazak najboljeg rješenja", ako je još u lipnju 2015. sve bilo dogovoreno i atletičari su imali obećanje da će im se na Sveticama izgraditi potrebna infrastruktura.

O ovom smo pitanju kontaktirali i UEFA-u, no odgovor nismo dobili.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na Sljemenu nije bio previše razgovorljiv.

"Kad dobijem informaciju, komentirat ću. Nemam nikakve informacije. Nemam nikakve", poručio je Bandić sa Sljemena gdje je pratio slalom Svjetskog kupa skijaša.

Bandić je nudio samo pozitivu, ali...

Prije dva tjedna Bandić je na temu Svetica nudio samo pozitivu.

"Na vašu i moju sreću kamp ide dalje. Pregovori su između atletičara i hrvatskog nogometnog saveza gdje će atletičari trenirati dok se to gradi. Jutros sam imao jedan sastanak i moram vam reći jednu radosnu vijest, da kamp ide dalje", slavodobitno je izjavio Bandić 22. prosinca.

Atletičarima su, kaže Stepinac, iz HNS-a već ponudili alternativu. Ali, ne privremeno, već trajno rješenje.

"Da se napravi jedan objekt u Grani Klaki. Pa, čak je velikodušno iz nogometnog saveza, mi ćemo dati milijun eura, pa ćemo napraviti taj teren tamo. Nama kao Dinamu to apsolutno ne paše", rezolutno će Stepinac.

Od Svetica, tvrdi, ne odustaju. Ogorčen uvjetima u kojima treniraju njihovi atletičari i sit obećanja kojih su se naslušali zadnjih godina...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider