Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedinstveni kalendar

FOTO: Pogledajte kako vaterpolisti izgledaju ispod vode

Vaterpolski klub Jug Croatia Osiguranje ususret Novoj godini predstavlja jedinstven kalendar snimljen podvodnim kamerama.

Dubrovnik je grad vaterpola, a VK Jug CO dubrovačka institucija koja je uvijek svjesna važnosti imena Grada i njegove uloge u svakom, pa i sportskom smislu. Želeći biti predvodnik u svijetu vaterpola na svim razinama, VK Jug Croatia osiguranje odlučio je izdati posebno izdanje kalendara za 2015. godinu. Razmišljajući u kojem okrženju napraviti foto sesion logičan izbor bio je voda i legendarni bazen u Gružu.

''Željeli smo poštovati tradiciju, istaknuti svu ljepotu vaterpolske igre, ali i izaći iz okvira standardnog načina prikazivanja igrača. Trudili smo se napraviti 'nešto drukčije' u odnosu na ono što se do sada moglo vidjeti kada su sportaši u pitanju!'', riječi su direktora VK Jug CO Ognjena Kržića.

U dogovoru s Deanom Tošovićem iz Studija FOTO Adria Dubrovnik za ovaj smo pojekt angažirali poznatog podvodnog fotografa Antonia Rossettija, koji se ovom vrstom fotografije bavi već nekoliko godina i iza sebe ima nekoliko izložbi.

''Oduševljeni smo izgledom kalendara i fotografijama. Igrači su bili maksimalno profesionalni i spremni na suradnju. Naravno, zahvaljujući njihovim tjelesnim predispozicijama i činjenici da toliko vremena provode u vodi, snimanje je bilo puno lakše nego da smo radili s modelima koji nemaju te karakteristike. Nadam se da će i navijači Juga biti zadovoljni!'', izjavio je Dean Tošović iz Studija FOTO Adria, dok Antonio Rosseti još za vrijeme snimanja nije krio oduševljenje što ima priliku raditi s vaterpolistima Juga.

Igrači Juga odlično su se snašli pod vodom a jedan od najpopularnijih Paulo Obradović je otkrio:

''Najteže je bilo fotografu, a mi smo se u vodi snalazili bez problema. Fizički je bilo zahtjevno, ali kad znate da radite nešto što izlazi iz okvira svakodnevnoga ništa nije teško. Nadam se da će se kalendar svidjeti prijateljima vaterpola, ali i da će privući poglede i krasiti zidove i onih koji nisu isključivo vezani uz naš sport!''

Autori su se i držali te logike, tako da su mjeseci podjeljeni prema broju kapica igrača Juga. Svi reprezentatvci Juga 'dobili' su svoj mjesec, dok će mlade snage, nadolazeće zvijezde hrvatskog vaterpola, biti predstavljene na zajedničkim fotografijama. Kalendar će imati i svoju humanitarnu nakanu. Naime, iznos od 10 kuna od svakog prodanog kalendara bit će uplaćen u svrhu pomoći oporavka našeg navijača Marijana Ogreste koji je teško stradao u prometnoj nezgodi prije gotovo četiri godine. Od tada je nepokretan i uz 24 satnu skrb roditelja potrebna mu je i svakodnevna fizoterapija.

''Nismo mogli napraviti bolji potez. Riječ je o mladiću s kojim sam išao u školu i s kojim sam na samim počecima trenirao vaterpolo. Nadam se da ćemo barem malo pomoći poboljšanju njegovog zdrastvenog stanja!'', riječi su Paula Obradovića.

Posebno izdanje kalendara za 2015. godinu po cijeni od 59.90 kuna moći će se kupiti u Fan shopu VK Jug Croatia osiguranje u zgradi Atlant centra, te na prodajnim mjestima Tiska u Dubrovniku (bazen u Gružu, Bolnica Sveti Vlaho, Stradun, Lapad, Pile, Ploče), Cavtatu, Slanom, Stonu, Orebiću, Korčuli i Srebrenom.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider