Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jeste li već nasjeli?

Sigurne dojave za ljubitelje klađenja ili kako vas varaju

Facebook svijet prepun je stranica i profila koji nude sigurne, još sigurnije i najsigurnije parove iz ponude kladionica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zatim, postoje i oni dosadni spameri s nepogrešivim sistemima za ekspresno bogaćenje. Ti su posebno dosadni jer se uvijek „izvinjavaju što smetaju“, a onda poput tigrastih komaraca ubrizgavaju svoje poruke u komentare svakog članka, nudeći putniku - namjerniku život u blagostanju o trošku kladionica.

>> Da, postoje i veći luzeri od mene...

A onda stiže i „teško prevarantsko topništvo“: likovi koji su u posjedu najinsajderskijih informacija o namještenim utakmicama, a kao dobri Samaritanci, voljni su to podijeliti sa svima nama. Za razumnu naknadu, naravno. E, ti vas mogu zavaljati za lovu.

Kako varaju razni 'tipovi'

Jer, stranice koje se obično zovu Ronaldo Tip, Zarate Tip, Bale fiksevi... itd, su pokušaj da se manje više legalno i pošteno zaradi neka para. Takvi tipsteri javno i besplatno objavljuju svoje prijedloge. Ako vam se ponuda sviđa, ako vam se čini da čovjek ima „hunch“, možete se pretplatiti na VIP ponudu koja obično sadrži bolje koeficijente. Rizik postoji, ali je relativno mali. Uvijek imate neki probni period, platite razumnu pretplatu za mjesec-dva, a ako stvar ne ide – odjavite se, i nikom ništa.

No, mračnjaci su ovi koji u nazivu stranice imaju čarobnu riječ „dojave“. Npr. „Šarac prave dojave“ nudi ekskluzivne obavijesti o namještenim utakmicama, i to prijelaze poluvrijeme / kraj. Takvi su koeficijenti obično oko 14 – 15, a da bi dokazao svoje poštenje, izvor traži plaćanje samo ako dojava prođe.

Cijena je prava sitnica, 200 eura. Računica je jasna: minimalna uplata od 200 kuna donosi na koeficijent 15,00 dobitak oko 400 eura. Sretni dobitnik pola pije, pola Šarcu daje, a Šarac – ni orao ni kopao. Ako stvar prođe, inkasirao je 200 eura po glavi stanovnika. Ako ne prođe, stranica se ekspresno gasi, a Šarac sutra postaje Marac, Darac ili Ljubo, te stvar kreće ispočetka.

Lažni obožavatelji 'Dojava boysa'

Ako ste ikada gledali šibicare kako na kolodvorima raznim perušaju naivne kokoši, onda znate da oni imaju svoje jatake u okupljenoj masi. Ti jataci igraju, dobivaju, a budućoj žrtvi se čini da je to tako jednostavno – i onda se upeca.

Isto tako, ovi „Dojava boysi“ imaju svoje lažne obožavatelje koji im profil ukrašavaju porukama „Super ste, treći put da mi je prošao tiket“, „Pravi ste, jedini koji nisu varalice“ i slično. Isto tako imaju na zidu „stup srama“ s bivšim dojavama koje su kobajagi prošle i nemoralnim mušterijama koje nakon dobitka nisu platili dogovorenu naknadu. Imaju i kopije uplaćenih listića, na kojima su izbrisani svi podaci koji bi mogli jamčiti da je uplata autentična. Prave se nevinom janjadi, sve ne bi li vam bilo lakše posegnuti u novčanik.

Bježite od takvih likova

Ako malo razmislite, vidjet ćete da cijela priča ne drži vodu. Da imate dojavu visokog koeficijenta u koju ste sigurni, pa tako nekoliko puta mjesečno, uplatili biste na nju novac, uzeli dobitak i držali jezik za zubima. Ne biste tom informacijom tezgarili po internetu, riskirali da stvar procuri i pukne, a nemate osiguranje da ćete naplatiti dobitak ako sve prođe dobro.

Uostalom, ako stvarno imate dojave, onda igrate za svoj novac (kojeg ste zaradili od prethodne dojave) i ništa vam ne znači nekih potencijalnih 200 eura, čija je naplata na dugom štapu.

Teško je ponekad odoljeti mirisu „zelembaća“, ali kad nabasate na likove koje sam upravo opisao, bježite od njih sinovci moji. Jer takvu „dojavu“, tipa Trnava – Ružomberok iz 2 u X, možete smisliti i sami. Pa ako prođe, korist je dvostruka. Ako ne prođe, sam pao - sam se ubio.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider