Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Humanitarni turnir

Djeca u Požegi igrala nogomet za teško oboljelog osmaša Marka

Turnir je organizirala Katolička gimnazija pod vodstvom prof. Marija Raguža uz suradnju Caritasa Požeške biskupije i Požeškog sportskog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U požeškoj dvorani „Grabrik“ održan je humanitarni malonogometni turnir pod geslom „Nisi sam“ kako bi se prikupila novčana pomoć za obitelj Čokrlić čiji je sin Marko, učenik osmog razreda požeške osnovne škole A. Kanižlića operiran od zloćudne bolesti te leži u Zagrebu u bolnici.

Turnir je organizirala Katolička gimnazija pod vodstvom prof. Marija Raguža uz suradnju Caritasa Požeške biskupije i Požeškog sportskog saveza. Sudjelovalo je 18 ekipa iz Slavonije od čega njih 12 u natjecateljskom dijelu. Robert Mokri, ravnatelj Katoličke gimnazije, podsjetio je da njihova škola rado organizira humanitarna športska natjecanja te je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine mogla biti domaćin turnira solidarnosti s obitelji Marka Čokrlića. Na završnici turnira sudjelovao je i biskup Antun Škvorčević koji je kazao da ga raduje što su brojni športaši i gledatelji posvjedočili Marku i njegovoj obitelji da nije sam.

-Prikupljeni novac važan je za obitelj Čokrlić, ali ljubav koju su pokazali organizatori i sudionici turnira je više od toga jer duboko povezuje ljude međusobno i s Bogom – kazao je biskup zahvalivši svima koji su se odazvali da sudjeluju u ovaj akciji, a obitelji Čokrlić poželio je Božju pomoć, duhovnu snagu i hrabrost u nošenju bolesti njihova sina. Prodajom ulaznica i kotizacijom skupilo se 11.500 kuna, a Požeška biskupija je još dodala 4.500 kuna koje je biskup uručio Markovu ocu. Svi koji žele pomoći ovoj obitelji mogu to i dalje činiti.

Pobjednik turnira bila je ekipa NK Požege 1, drugo mjesto pripalo je ekipi NK Mladost Pavlovci, a trećema NK Hajduk Pakrac. Za najbolje igrača proglašen je Marko Tolić iz NK Pavlovci dok je titula najboljeg golman pripala Tinu Ujeviću iz NK Požega 1. Najbolji strijelac bio je Bruno Raguž iz NK Požega 1. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider