FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Debi u zg areni

Senzacija: Hrvatska dobila novog UFC borca – bravo Filipe!

Filip Pejić potpisao je ugovor s najjačom svjetskom MMA organizacijom – UFC!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fenomenalna vijest za hrvatski MMA. Filip Pejić postao je ugledne UFC obitelji. Mladi zagrebački borac, koji se javnosti predstavio u Hrvatskoj MMA ligi i FFC-u, potpisao je ugovor na četiri borbe, a debi će imati pred vlastitim navijačima, u Areni na prvom, povijesnom UFC eventu u Hrvatskoj!

U zagrebačkoj Areni, u nedjelju 10. travnja, borit će se s poljskim borcem Damianom Stasiakom., javlja Fightsite koji ekskluzivno donosi reakciju Pejićevog menadžera i vlasnika FFC-a Orsata Zovka.

''Mogu vam potvrditi da je Filip Pejić novi član UFC-a. To je logičan nastavak njegovog borilačkog puta koji je proteklih nekoliko godina krčio kroz FFC. Filip je iznimno kvalitetan borac koji tek treba pokazati svoj puni potencijal u budućnosti. Potpis za UFC je zaslužio odličnim nastupima i atraktivnim nokautima koji su postali njegov zaštitni znak. Ovo je odlična stvar i za UFC jer je dobio vrlo popularnog zagrebačkog borca koji će priredbu u Zagrebu učiniti još zanimljivijom. Pejić će karijeru u UFC-u nastaviti u bantam kategoriji što je bila odluka njega i njegovog dugogodišnjeg trenera Bernarda Bana.''

Mladi Pejić je očekivano u euforiji, jer ne postaje se UFC borac svaki dan.

''Letim! Nikad nisam bio ovako sretan! Oduvijek sam govorio da ću doći do UFC-a, ali to se dogodilo čak i prije negoli sam to očekivao. Iskreno, očekivao sam to, ali ne ovako brzo. Očito sam se dokazao po rezultatima i očito sam to zaslužio. U svakom slučaju ću dokazati da sam to zaslužio'', poručio je Pejić.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Filip Pejić ima 10 pobjeda te po jedan poraz i neodlučen ishod. Samo do jedne pobjede je stigao sudačkom odlukom dok je sve ostale protivnike “riješio” prekidima. Posljednje dvije godine je vrlo uspješno nastupao za FFC. Debitirao je spektakularnim nokautom protiv tada favoriziranog Francisca “Croate” Barrija, a u posljednjem meču je nokautirao Mađara Zoltana Turaija (video) pred svojom zagrebačkom publikom u Domu Dražena Petrovića (FFC 20).

Pejićev protivnik u UFC debiju Poljak Damian Stasiak ima 8-3 u dosadašnjoj karijeri, a nastup u Zagrebu će mu biti drugi u UFC-u do sada. Za elitnu promociju je debitirao u travnju ove godine i to baš u Krakowu gdje je naš Cro Cop demolirao Gonzagu. Tauron Arena nije bila sretna za Stasiaka te je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od Yaotzina Meze. Stasiak, kojeg zovu i “Webster” je prije svega majstor partera te bi Pejiću upravo u tom dijelu borbe mogao stvarati najveće probleme.

UFC Fight Night 86 će se održati 10. travnja (nedjelja) u zagrebačkoj Areni. Za sada se zna da će na prvoj priredbi elitne promocije u Hrvatskoj nastupiti Igor Pokrajac i Filip Pejić, a već je potvrđen i nastup legendarnog Gabriela Gonzage. Ulaznice će biti puštene u prodaju 12. veljače preko sustava Eventim
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider