FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Mogu li postati prvaci?

Dva Hrvata na putu do svjetske slave: Evo što kažu stručnjaci!

Hrvatska ima dvojicu boksačkih profesionalaca kojima mnogi prognoziraju ozbiljne karijere - Hrvoja Sepa i Filipa Hrgovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dugo vremena hrvatska ima dvojicu boksačkih profesionalaca kojima mnogi prognoziraju ozbiljne karijere. Naravno riječ je o Hrvoju Sepu i Filipu Hrgoviću.

Obojica su zasad neporažena u profesionalnim vodama, a evo što kažu stručnjaci, koja je prava formula uspješne transformacije iz amatera u profesionalca.

Hrvoje Sep već je u trećem profi nastupu dobio protivnika koji je mlad, željan skalpova i - neporažen. Rijetka je to povlastica boksača s ozbiljnima amaterskim pedigreom poput Sepa. Ipak, pobjeda i dobra izvedba imala je i drugu stranu medalje.

„Nema puknuća ozbiljnog samo je natučena hrskavica ali to bi trebalo proći kroz nekoliko tjedana“, kaže Sep
Znači brzo nazad u pogon?
„Želim do kraja godine odraditi još jedan meč. Gledam da saniram ozljedu što prije.“

Sep želi iduće godine 10 mečeva. Što češće u ring. Evo kako to komentira njegov trener Leonardo Pijetraj:
„Treba se nabijati score, treba tražiti protivnike koji nisu toliko opasni. Međutim, ta vremena su prošla. Više nitko ne želi toliko ulagati. Pogotovo ako imate mogućnosti da je vaš borac psihički jak, tehničko taktički dovoljno dobar.“

Pijetraj tvrdi da nitko ne želi pet godina ulagati u boksača dok ne dođe u priliku za titulu. Zato je Svjetska liga koju su boksali Sep i Hrgović prava stvar.

„Praktički su boksali svaka dva tjedna s najboljima na svijetu u pet rundi. Kada prođete tri runde i dođete do pet, to je prilika da boksate 8 ili 10 rundi. Morate za to biti jaki u glavi.“

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović pobijedio je u svojoj prvoj profesionalnoj borbi u karijeri u Rigi sudačkim prekidom nakon samo minutu i pol borbe protiv Brazilca Raphaela Zumbana Lovea. I on ima nezgodan zadatak - sutra boksa protiv neporaženog Čeha Pavela Sura koji ima 6 pobjeda.

„Gledao sam sve njegove mečeve koje sam mogao naći na internetu. Ja i moj trener Uslum Hasan napravili smo analizu i taktiku. Ako odradimo maksimu neće biti problema, realno sam kvalitetniji“, kaže Hrgović.

21 meč u 3 godine do prvog boksanja za interkontinentalnu titulu. Bio je put Stipe Drviša. No pitanje je hoće li promotori toliko dugo graditi put Hrgoviću. Bivši svjetski boksački prvak u poluteškoj kategoriji po verziji WBA ističe:
„Ne treba nigdje žuriti, ali ni čekat ako je netko kvalitetan. Ali neko vrijeme treba da se ljudi priviknu na profi boks, na 12 rundi i na prave protivnike.“

Europski Don King, Wilfried Sauerland, preuzeo je brigu o Filipovoj karijeri.
„Sauerland je jako poznata promotorska kuća i mislim da imaju sve uvjete koje Filipu trebaju i mislim da uz njih može napraviti dobar posao“, kaže Drviš.

Nadamo se da će Sep i Hrgović biti baš to. Kako boksački žargon kaže ''real deal'', dobar posao i veliki šampioni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider