Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Želim im sve najbolje, ali..."

Vrsaljko na presici progovorio o mogućem dolasku u Hajduk: "To što oni rade je fenomenalno..."

Desni bek naše reprezentacije osvrnuo se na poraz od Engleza na početku Eura 2020. i najavio utakmicu s Česima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šime Vrsaljko odradio je svih 90 minuta u porazu Hrvatske od Engleske na otvaranju Europskog prvenstva. Kao takav, jedan je od najpoželjnijih sugovornika da se osvrne na susret odigran na Wembleyju, ali i ono što nas čeka u petak: Hrvatska - Češka.

Kakva je atmosfera u momčadi i jesu li mlađi suigrači ti koji dižu druge?

"Naravno, mladi igrači su svježa krv i energija koja nam u svakom trenutku može puno donijeti na terenu i izvan terena. Svi su fenomenalni, profesionalci su i izvan terena i na njemu. Sretni smo jer vidimo da je budućnost hrvatske reprezentacije tu s nama, znamo da će oni jednog dana biti nositelji svega ovoga. Atmosfera je fenomenalna."

Što mislite o reprezentaciji Češke i njihovu napadaču Patriku Schicku?

"Mislim sve najbolje i o Česima i o njihovu napadaču Schicku."

Nedostaje li ovoj Hrvatskoj agresije u odnosu na onu iz 2018.?

Dojam je da ovoj reprezentaciji nedostaje one muške agresivnosti, da joj nedostaje neki Mario Mandžukić da se potučete s njima. Kako gledaš na tu situaciju?

gol expired Lovren spreman za svoj prvi nastup na Euru: "Pričao sam od početka da je naša grupa jako teška" divider

"Ne znam kako da vam odgovorim na to pitanje… Što se tiče agresije i stava na terenu, mislim da će utakmica biti takva koliko će u danom trenutku biti potrebno i da budemo agresivni. Iduća utakmica sigurno će zahtijevati veći nivo agresije, pritiska i želje za golom. Atmosfera jest super, ali rezultat je taj koji nam puno toga donosi. Mandžukića nemamo, ali imamo ostale igrače koji su zasluženo tu. Dajemo maksimum i na terenu i na utakmicama, nadam se da ćemo upisati ta tri boda koja će nas dodatno podići."

"Mi moramo usmjeriti utakmicu s Česima"

Je li Vrsaljko bio iznenađen raspletom utakmice Češka – Škotska?

"Nismo ničim pretjerano iznenađeni. U idućim danima detaljno ćemo analizirati Čehe i Škote. Uz sav respekt prema njima, neke stvari mi sami moramo popraviti pa ćemo se onda baviti njima. Bit će to fajterska utakmica u kojoj ćemo usmjeriti rezultat. Mi ćemo biti ti koji ćemo usmjeriti utakmicu, hoćemo li ići njima niz dlaku i tući se s njima ili ćemo na terenu napraviti situaciju da bude komotna."

Vrsaljka su na konferenciji za medije upitali o onome što se već neko vrijeme priča, njegovu možebitnom povratku u hrvatski klupski nogomet. Konkretno u Hajduk.

"Ne znam, morat ću odgovoriti na to pitanje uz dužno poštovanje. Hoću li se kući vratiti u daljnjoj budućnosti, ne znam odgovor na to pitanje. Ja njima i njihovim navijačima želim sve najbolje u nadolazećim sezonama, to što oni rade je fenomenalno. Struku također imaju, vidim da idu uzlaznom putanjom. Vidjet ćemo hoću li se jednog dana vratiti u hrvatski nogomet igrati ili živjeti u Hrvatskoj", zaključio je Vrsaljko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider