Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Nisu svi trenirali jednako

Vatreni se vratili u Rovinj, započela je operacija Wembley: Evo kakvo je stanje u reprezentaciji

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić u Rovinju prati hrvatsku nogometnu reprezentacija koja se priprema za skorašnji početak Europskog prvenstva.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je generalnu probu uoči Europskog prvenstva i dan kasnije, ovog ponedjeljka, vratila se u Rovinj koji će biti stalna baza Vatrenih za vrijeme Eura.

Zlatko Dalić dao je poštedu starterima s utakmice u Bruxellesu plus Jošku Gvardiolu koji je odradio cijelo drugo poluvrijeme. Oni su se 10-ak minuta zadržali na treningu i nakon toga otišli put hotela, a ostatak grupe je trenirao i ono što je vrlo ohrabrujuće je da je kao dio te grupe ravnopravno trenirao Dejan Lovren.

Ovako sa strane je stoper Zenita izgledao potpuno spreman i to je sjajna vijest za ono što nas čeka jer svakome je jasno da hrvatska reprezentacija sa ili bez Dejana Lovrena je sasvim druga priča.

Problem s bekovima

Ono što nije bilo dobro je taj napadački segment što je apostrofirao i izbornik Dalić. Problematično je definitivno i nedostatak adekvatnog napadačkog doprinosa našeg primarnog bekovskog para, Šime Vrsaljka i Borne Barišića.

U tom kontekstu vrlo znakovit može biti debi Joška Gvardiola, 19-godišnjeg stopera RB Leipziga koji je ovu sezonu odradio na posudbi u Dinamu kao lijevi bek. Ne treba uopće biti iznenađenje ako se izbornik Dalić odluči za njega od prve minute protiv Engleske na Wembleyju.

Osim Gvardiola, debi na velikim natjecanjima očekuje i Marija Pašalića, iako je 26-godišnji veznjak Atalante već dulje vrijeme u reprezentaciji, on još uvijek nije zaigrao na svjetskim ili europskim prvenstvima.

Hrvatska reprezentacija u Rovinju ostaje do petka, tad se nakon jutarnjeg treninga leti za London gdje će se čekati nedjelji dvoboj Engleska - Hrvatska. Odmah poslije utakmice je povratak u Istru u kamp reprezentacije gdje će se Vatreni pripremati za dvoboje protiv Češke i Škotske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider