Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
belgija ide kući

Strašna Italija juriša po naslov europskog prvaka: U polufinalu ih čeka težak posao

Italija je veliki favorit za naslov Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale EURA 2:1 (2:1) pobjedom protiv Belgije u Muenchenu u četvrtfinalu.

Italija je povela 2:0 golovima Nicola Barelle (31) i Lorenza Insignea (44), a na 2-1 je iz kaznenog udarca smanjio Romelu Lukaku (45+2-11m).

Hrvatska na Euru EURO 2020: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

Bolju igru Italija je okrunila vodećim pogotkom u 31. minuti kada belgijska obrana nije uspjela raščistiti situaciju u svom kaznenom prostoru, loptu je osvojio Verratti koji je odmah uposlio Barellu. Mladi veznjak Intera sjajnim se driblingom oslobodio dvojice suparničkih braniča i zatim preciznim udarcem sa 10-ak metara svladao Courtoisa.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 44. minuti, Insigne je krenuo u prodor po lijevoj strani, nitko od belgijskih braniča nije mu krenuo u blok, uslijedio je udarac s više od 20 metara koji je odsjeo u suprotnom gornjem kutu nemoćnog belgijskog vratara.

I kada se činilo da će Italija na poluvrijeme s kapitalnom prednosti, slovenski sudac Vinčič dodijelio je kazneni udarac za Belgiju nakon duela Dokua i Di Lorenza. Njih dvojica međusobno su se držala rukama, Doku je potom izgubio ravnotežu saplevši sam sebe no VAR se nije aktivirao pa je Lukaku dobio i iskoristio priliku smanjiti na 2:1 s bijele točke.

gol expired Kandidat za golčinu turnira: Pogledajte Insigneovu bombu Belgiji divider

Bila je ovo 33. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz bez poraza na 32. Posljendji poraz Italija je upisala u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala, uslijedio je niz od 27 pobjeda uz pet remija.

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyu igrati protiv Španjolske koja je ranije u petak boljim izvođenjem 11-eraca sa 4:2 svladala Švicarsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider