Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pet golova

Ljepotica Eura! Ukrajinci nadoknadili dva gola, ali Nizozemcima se ukazao Dumfires

Nizozemci su imali dva gola viška pa ih prosuli, ali uspjeli su uzeti tri boda golom pri kraju.

Nizozemska - Ukrajina (Foto: GOL.hr)

Nizozemska je povela 2-0 golovima Wijnalduma (52) i Weghorsta (59), Ukrajina se vratila preko Jarmolenka (75) i Jaremčuka (79), samo da bi Dumfries (85) ipak osigurao tri boda "narančastima".

Svoju bolju igru Nizozemska je okrunila pogocima početkom drugog poluvremna, a kod oba je svoje "prste" imao desni bočni Dumfries. On je u 52. minuti poslao prizemnu loptu u kazneni prostor gostiju, vratar Buščan nije ju uspio ukrotiti, a na odbijanac je natrčao Wijnaldum te zatresao mrežu.

Sedam minuta potom Dumfries se izborio za loptu u kaznenom prostoru Ukrajine, prevario Mikolenka i poslužio Weghorsta kojemu nije bilo teško povisiti vodstvo Nizozemske.

Ukrajinci na blic odgovorili blicom

Imala je Nizozemska utakmicu pod kontrolom sve do 75. minute, a tada je zablistao Jarmolenko, on je odigrao dupli pas s Jaremčukom i zatim opalio sa 20-ak metara, a lopta je završila u samom gornjem desnom kutu nemoćnog vetarana Stekelenburga.

Samo četiri minute potom Ukrajina je izjednačila, Malinovski je izveo slobodni udarac s lijeve strane, zrakom se vinuo Jaremčuk i odličnim trzajem glavom još jednom ostavio Stekelenburga potpuno nemoćnim.

Dumfriesovo ukazanje

Dumfries je izrastao u apsolutnog junaka utakmice u 85. minuti kada je glavom sa šest metara pogodio suparnički gol nakon preciznog ubačaja Akea.

U prvoj utakmici ove skupine ranije u nedjelju Austrija je u Bukureštu svladala Sjevernu Makedoniju sa 3-1 (1-1) pa na ljestvici Austrija i Nizozemska imaju po tri boda, a Ukrajina i Sjeverna Makedonija su bez bodova.

U 2. kolu 17. lipnja igrat će Nizozemska - Austrija i Ukrajina - Sjeverna Makedonija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider