Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosta reakcija

Uoči utakmice s Hrvatskom u jednom dijelu engleskih medija u prvom planu je neočekivana tema

Što se Engleske tiče, tamo je to uobičajeno i što se tiče Premierlige i što se tiče utakmica reprezentacije.

Na konferenciji za medije dosta pozornosti izazvalo je pitanje hoće li hrvatski reprezentativci uoči utakmice Engleska – Hrvatska kleknuti kao i njihovi kolege. Time se bavi dio engleskih medija.

Tema te antirasističke geste jako je prisutna u engleskim medijima proteklih dana i to zbog situacije vezane uz njihovu reprezentaciju. Englezi su odigrali dvije prijateljske utakmice, protiv Austrije i Rumunjske i uoči obje te utakmice dio navijača je zviždao engleskim reprezentativcima koji su kleknuli uoči početka utakmica.

Izazvalo je to dosta reakcija na Otoku, a poslije utakmice su izbornik Gareth Southgate i igrači sjeli, održali sastanak i odlučili da će nastaviti s tom praksom i na Euru 2020. S druge strane, dio konzervativnih političara je loše na to reagirao, čak su neki poručili kako misle bojkotirati utakmice engleske reprezentacije dok je tome tako.

Inače, taj simbol otpora rasnoj netrpeljivosti veže se uz Colina Kaepernicka, tadašnjeg igrača američkog nogometa koji je 2016. kleknuo prilikom intoniranja američke himne prosvjedujući zbog policijske brutalnosti u SAD-u. Prošle godine se nakon smrti Georgea Floyda taj simbol raširio i na nogometne terene kao sinonim pokreta Black Lives Matter.

Što se Engleske tiče, tamo je to uobičajeno i što se tiče Premierlige i što se tiče utakmica reprezentacije.

Hrvatski reprezentativci još će noć sa četvrtka na petak provesti u svom hotelu u Rovinju, a u petak se leti u London. Najprije prijepodnevni trening, a onda poslijepodnevni čarter let za London. U subotu je trening na Wembleyju, u nedjelju utakmica i po završetku dvoboja s Englezima u večernjim satima povratak u Rovinj.

Odlična je atmosfera bila na poslijepodnevnom treningu u četvrtak, izbornik Zlatko Dalić i igrači su bili dobro raspoloženi i nadamo se samo da će se u takvom raspoloženju i vratiti u nedjelju iz Londona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider