Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sa samo 31 godinom

Novi šok za Nijemce: Nakon ranog ispadanja s Eura sad im se oprostio od reprezentacije i ponajbolji igrač!

Dvije loše vijesti za Elf u vrlo kratkom periodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica s Engleskom, koju je Njemačka u osmini finala Europskog prvenstva izgubila s 2:0, bila je posljednja u nacionalnom dresu za Tonija Kroosa.

Veznjak Real Madrida objavio je svoj oproštaj od reprezentacije s kojom je ostvario pregršt uspjeha u proteklom desetljeću.

Kroos, koji je rođen u siječnju 1990., 2010. je bio dio momčadi Elfa koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu održanom u Južnoafričkoj Republici, zatim je 2012. došao do polufinala Eura gdje je Nijemce zaustavila Italija, da bi vrhunac doživio 2014. kada je bio neizostavni dio ekipe koja je postala svjetski prvak pobjedom nad Argentinom u finalu SP-a. Na Euru 2016. ponovno je Njemačka zaustavljena u polufinalu (ovaj put od Francuske) da bi na posljednja dva natjecanja Kroos doživio dva razočaranja.

Prvo se na SP-u 2018. u Rusiji dogodio debakl, Njemačka je ispala u grupi. Na aktualnom Euru Kroos i suigrači su jedva prošli skupinu (zabili u posljednjim minutama za remi s Mađarskom), nakon čega ih je u osmini finala eliminirala Engleska.

"U podužem pismu obrazložio je svoju odluku da reprezentativnu karijeru završi sa samo 31 godinom. Donio sam odluku, ona je neopoziva. Ovo je odluka za moju obitelj i mene, jer je dobro da sam što više s obitelji. Želim biti potreban kao suprug i tata. Posebno hvala Joachimu Löwu. Vjerovao mi je i napisali smo dugu povijest uspjeha. Njegovom nasljedniku Hansiju Flicku želim puno sreće i uspjeha", poručio je između ostalog Kroos.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider