Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna forma pred Euro

Kakav podvig: Zabio za pobjedu protiv Hrvatske i postao bolji od Messija, Ronalda i Neymara

Snažni napadač predvodi Belgiju u lovu na Europsko prvenstvo 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj provjeri uoči Europskog prvenstva 2020, Belgija je pobijedila Hrvatsku s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Romelu Lukaku.

Bio je to njegov 60. pogodak u dresu nacionalne reprezentacije, a za to su mu trebala samo 93 utakmice. Mogao je Lukaku postići još jedan pogodak u susretu Belgije protiv Hrvatske, ali to je spriječio Dominik Livaković izvanrednom obranom u posljednjim trenucima utakmice.

gol expired Tražili su karantenu za cijelu reprezentaciju Španjolske, a sada i oni imaju pozitivnog igrača na koronavirus divider

Radi se o nevjerojatnom podvigu koji nije uspio ostvariti niti jedan od najvećih igrača posljednjeg desetljeća, prenosi La Gazzeta dello Sport.

Zamislite, jednom Cristianu Ronaldu je trebalo 129 utakmica s Portugalom da bi zabio 60 golova, Lionelu Messiju 122 utakmice s Argentinom, Zlatanu Ibrahimoviću 110 utakmica sa Švedskom, a Neymaru samo 95 utakmica s Brazilom.

Bez ikakve sumnje, Lukaku je u sjajnoj formi. Odigrao je sjajnu sezonu, zabio je 30 pogodaka, osvojio talijansko prvenstvo s milanskim Interom, a sada napada titulu europskog prvaka s Belgijom.

"Uvijek je znao zabiti pogodak, ali sada donosi prave odluke u pravo vrijeme, odlično surađuje s suigračima. Sazrio je", rekao je izbornik Belgije Roberto Martinez pa dodao.

"Ovo je najbolji Lukaku kojeg sam ikad vidio", zaključio je belgijski izbornik.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider