Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi su trenirali

Dalić promijenio plan pred utakmicu s Češkom: Hoće li Lovren napokon debitirati za Hrvatsku na Euru?

Reprezentacija se priprema za utakmicu Eura 2020 protiv Češke.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je danas trening u punom sastavu nakon povratka iz Londona, gdje su odigrali prvi susret na Europskom prvenstvu 2020.

Svih 26 igrača bilo je danas na travnjaku rovinjskog stadiona, iako je Borna Barišić trenirao odvojeno, trčao je u društvu kondicijskog trenera reprezentacije, Luke Milanovića.

To znači kako je teško izgledno da će biti u konkurenciji za utakmicu protiv Češke koja se igra u petak, 18. lipnja s početkom u 18 sati.

Dejan Lovren u potpunosti se oporavio od neugodne ozljede ligamenata koju je vukao kroz cijelu sezonu, a onda obnovio na pripremama reprezentacije. Činilo se kako bi Lovren mogao biti izgubljen za prvi dio Europskog prvenstva, srećom on se sada sjajno osjeća.

Glasgow Škotski tinejdžeri oduševljeni Vatrenima: Englez u srcu Glasgowa para srce Hrvatima, Šuker viđen na ekskluzivnom mjestu divider

Zaigra li Lovren protiv Češke, to će biti njegov debi u dresu hrvatske nogometne reprezentacije na Europskim prvenstvima. To zvuči poprilično nevjerojatno, naročito kada se uzme u obzir da je u reprezentaciji od 2009. godine, ali tako su se poklopile karte. 

2012. bio je ozlijeđen, a 2016. nije išao na Euro zbog sukoba s tadašnjim izbornikom Antom Čačićem, ali zato je odigrao sve utakmice na Svjetskim prvenstvima.

Problematičan je njegov ritam utakmica, posljednju utakmicu odigrao je prije dva mjeseca u dresu Zenita, tako da je upitno hoće li zaigrati protiv Češke.

Vrsaljko otkrio hoće li potpisati za Hajduk

Na konferenciji za novinare bio je i desni bek reprezentacije Šime Vrsaljko, kojemu je postavljeno pitanje u vezi nastavka klupske karijere. Kako ulazi u posljednju godinu ugovora s madridskim Atleticom, sve je izglednije kako se bliži kraju njegova epizoda u Španjolskoj.

Nedavno su se u medijima pojavili napisi da bi Hajduk bio zainterisiran za Vrsaljka.

"Uz dužno poštovanje, ja im želim sve najbolje, rade fenomenalan posao van terena i na terenu. Navijači su fenomenalni, struka isto tako, vidim da idu uzlaznom putanjom, a što se tiče moje karijere, ne mogu vam reći koji su moji planovi", rekao je Vrsaljko na pitanje o dolasku u Hajduk pa dodao.

gol expired Ronaldo je ponovno ušutkao sve kritičare: Zabio dva pogotka i postavio rekord za sva vremena divider

"U daljnjoj budućnosti možda se vratim u Hrvatsku, ali hoće li to biti u svrhu igranja nogometa ili življenja, to ćemo vidjeti", zaključio je.

Reprezentativci ipak ostaju u Rovinju do četvrtka, što znači da je došlo do promjene prvotnog plana. U srijedu reprezentacija će još odraditi trening u Rovinju, a onda će u četvrtak krenuti za Glasgow.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider