Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koga pratiti na Euru?

Talijani otkrivaju skrivene dragulje Europskog prvenstva: Na popisu je i jedan Hrvat

Za samo jedan dan počinje Europsko nogometno prvenstvo 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutra, od 21 sat na rimskom Olimpicu započinje nogometno ludilo koje će trajati punih mjesec dana - Europsko prvenstvo 2020.

Na ovoj nogomentoj priredbi sudjelovat će 24 najbolje europske reprezentacije i više od 600 igrača, a talijanski La Gazzeta dello Sport izdvaja pet europskih dragulja na koje svakako treba obratiti pažnju.

gol expired Jose Mourinho otkrio koji sport nikako ne razumije. "Ni dandanas ne mogu shvatiti..." divider

Prvi na popisu je Tim Krul, nizozemski vratar koji je napokon dobio prednost ispred iskusnog Martena Stekelnburga i Jaspera Clliessena, koji je otpao za Euro 2020. zbog ozljede.

Prije sedam godina, u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva Nizozemska - Kostarika Krul je ušao u posljednjim sekundama utakmice. Obranio je dva jedanaesterca i odveo Nizozemce do polufinala. Bio je to veliki uspjeh za vratara koji je do tada bio u drugom planu.

Iako bi mnogi pomislili da se radi o stručnjaku za jedanaesterce, to baš i nije tako. Prije spomenute utakmice uspio je obraniti samo dva udarca s bijele točke.

Maratonac koji će zaigrati protiv Hrvatske

Drugi je na popisu Stefan Lainer, desni bek Austrije koji trenutačno nastupa za Borussiju Mönchengladbach. Ove sezone odigrao je ukupno 45 utakmica te je upisao dva pogotka i šest dodavanja.

Treći je reprezentativac Češke Tomaš Souček, koji trenutačno nastupa za engleski West Ham United. Dolazi iz sportske obitelji, otac je bio nogometni vratar, majka maratonac, a on je karijeru započeo u praškoj Slaviji.

Nakon što je postigao 40 pogodaka u dresu češkog prvaka, potpisao je za klub iz londonskog predgrađa i postao svojevrsno otkriće. Odigrao je 38 utakmica, zabio deset pogodaka, ali sve je iznenadio svojim trkačkim sposobnostima.

Hrvatski čarobnjak

Četvrti je na popisu Nikola Vlašić, koji trenutačno nastupa za ruski CSKA iz Moskve. Dolazi iz sportske obitelji, otac mu je bio atletičar i osvajač zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Splitu, majka košarkašica, a sestra dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis.

S ocem je počeo trenirati kao četverogodišnjak, a desetak godina kasnije sam je pobijedio madridski Real u susretu Lige prvaka, dok je u posljednje tri sezone zabio više od 30 pogodaka u dresu ruske momčadi.

Njegovu čaroliju mogli bismo vidjeti već u prvoj utakmici Eura 2020. Engleska - Hrvatska, a nakon ljeta i u engleskoj Premierligi jer ga Everton može vratiti u svoje redove za 30 milijuna eura.

gol expired Euforija u Splitu: Masovno se kupuju Livajini dresovi nakon potpisa, saznali smo cijenu divider

Posljednji je na popisu reprezentativac Škotske Che Adams. Prije šest godina igrao je u šestom razredu engleskog nogometa, a za samo četiri dana debitirat će na Europskom nogometnom prvenstvu u dresu škotske  reprezentacije. 

Prošao je trnovit put do uspjeha, gotovo svaka momčad ga je odbila, a samo su dvije osobe vjerovale u njega. Njegova majka i sin legendarnog Briana Clougha, koji ga doveo u Sheffield United. 

Još jedan igrač koji bi mogao zaigrati protiv Hrvatske, nadajmo se bez posebnog učinka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider