Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čestitke!

Perišić stigao Eduarda i postao prvi Hrvat s čudesnim dostignućem na velikim natjecanjima

Perišić sustigao Eduarda na vječnoj ljestvici, samo jedan Hrvat zabio je više od njega na velikim natjecanjima

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vatreni napadač Ivan Perišić vratio je Hrvatsku u igru protiv Češke odmah na startu drugog poluvremena izjednačivši na 1:1 u 2. kolu Eura, a sjajnom hrvatskom reprezentativcu to je ukupno 29. gol u kockastom dresu čime je sustigao Eduarda da Silvu na popisu najboljih strijelaca u povijesti.

Interovom napadaču ovo je bio osmi gol za Hrvatsku na velikim natjecanjima, treći na europskim prvenstvima, čime se izjednačio s Marijom Mandžukićem na vječnoj listi strijelaca hrvatske reprezentacije na završnim turnirima. Više od njih dvojice u takvim prigodama zabio je jedino HNS-ov predsjednik Davor Šuker, koji devet puta bio strijelac na najvećoj sceni

Dijeli treće mjesto

Upravo su Šuker i Mandžukić ostali iznad Perišića i Eduarda na vječnoj ljestvici, Šuker ih je zabio ukupno 45, Mandžo 33, a Perišić i Dudu su izjendačeni na 29.

Taj baš nikad ne zakaže kad je Hrvatskoj najbitnije jer je zabio po gol na zadnja četiri velika natjecanja na kojima je igrao, njegov niz traje od SP-a u Brazilu 2014., a u međuvremenu je zabio 2016. u Francuskoj, 2018. u Rusiji i sad na tekućem Europskom prvenstvu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider