Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dok svira radio...

Pašalićev gol Španjolcima uvrstio malu Atalantu u prestižno društvo: Kraljica provincije za povijest!

Pogodak Marija Pašalića izazvao je pravu erupciju oduševljenja među našim navijačima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim što je izazvao golemu euforiju kako na stadionu Parken u Kopenhagenu tako i po cijeloj Hrvatskoj gdje se gledala utakmica sa Španjolcima, Mario Pašalić je ujedno i ispisao povijest svog sadašnjeg kluba - Atalante.

Onog trenutka kada je Pašalić glavom matirao španjolskog vratara, postao je peti igrač Atalante koji se upisao u strijelce na ovom Europskom prvenstvu.

Postignuće je to kojim se, uz talijansku Kraljicu provincije, mogu pohvaliti još samo tri kluba: Anderlecht (Euro 1984.), Barcelona (Euro 2000.) i Real Madrid (Euro 2012.).

Za razliku od ovih dosadašnjih slučajeva kada su strijelci Anderlechta, Barce i Reala dolazili iz uglavnom jedne, dvije ili maksimalno tri reprezentacije, Atalanta može ponosno reći kako se u njihovom slučaju radi o pet strijelaca pet različitih nacionalnosti.

Prije Pašalića, pogotke su postigli Robin Gosens za Njemačku, Aleksej Mirančuk za Rusiju, Matteo Pessina za Italiju i Joakim Maehle za Dansku.

Treba reći kako ovaj impresivni doseg može postati još veličanstveniji, ako se u strijelce upišu Atalantini veznjaci Remo Freuler (Švicarska) i/ili Ruslan Malinovski (Ukrajina)...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider