Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je prvih 11 vatrenih

Hoće li Dalić poslušati navijače oko zamjene za Perišića? U prvih 11 opet dvojac iz prve dvije utakmice

Hrvatska i Španjolska od 18 sati igraju za plasman u četvrtfinale Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kojih ćemo 11 Vatrenih gledati na startu utakmice između Hrvatske i Španjolske pitanje je koje zanima sve navijače. Zbog kartona i korone izbornik Zlatko Dalić ne može računati na ponajbolje iz pobjede protiv Škotske, Dejana Lovrena i Ivana Perišića.

Umjesto Lovrena će sigurno u srcu obrane zaigrati Duje Ćaleta-Car koji ga je mijenjao i u prvoj utakmici protiv Engleza kada je stoper Zenita bio još uvijek ozlijeđen. No tko će zamijeniti našeg najboljeg strijelca na ovom Euru?

Dalić je rekao kako neće eksperimentirati s tom pozicijom jer je najbolje pokrivena od svih u kadru Vatrenih. Josip Brekalo i Ante Rebić su prvi favoriti, no navijači su velikom za ulazak Mislava Oršića u prvih 11.

Navijači žele Oršića, Dalić vraća Rebića

Preko polovice svih koji su glasali u anketi na gol.hr-u (52 %), a to je oko osam tisuća vas, smatra kako je Oršić najbolje rješenje za Perišićevu zamjenu. Petina čitatelja (21 %), ili oko njih tri tisuće glas je dalo Anti Rebiću, a Brekalo, Kramarić i Ivanušec s gotovo izjednačeni sa 7-8 % glasova.

No prema posljednjim informacijama Dalić bi u sastav mogao vratiti Antu Rebića s kojim nije bio zadovoljan u prve dvije utakmice na mjestu isturene špice.

I Vrsaljko se vraća?

Što se obrane tiče, tu bi se u sastav trebao vratiti još jedan kojeg je u odlučujućem susretu protiv Škotske Dalić posjeo na klupu. Šime Vrsaljko se očekuje u prvih 11 protiv Španjolske nakon što je dobio odmor. Treba reći kako ga je Josip Juranović na odličan način zamijenio te mnogi na mjestu desnog bočnog upravo njega očekuju i protiv Furije.

Joško Gvardiol bi trebao zadržati svoju poziciju iako je Borna Barišić spreman te je postojala mogućnost da uskoči na svoje staro mjesto zbog umora i manje ozljede mladog nogometaša.

Trojac u vezi je odigrao sjajno protiv Škotske i čini se kako je najbolje rješenje da Brozović i Kovačić, te nešto malo desno ispred njih Modrić, opet drže konce igre u svojim nogama.

Nikola Vlašić ostaje na desnom krilu, iako samo nominalno, jer se on najčešće ubacuje iza Brune Petkovića s kojim se sjajno slaže u igri.

Vjerojatni sastav Hrvatske:

Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Petković, Rebić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider