Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tablica penaldžija

Otkriveno kako je Southgate birao pucače penala: Igrači su bili šokirani kad su čuli da će Saka pucati

Vježbali su penale od rujna prošle godine poslije svakog treninga. Saka nije promašio nijedan i zato je bio ispred Sterlinga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska reprezentacija poražena je na penale u finalu Eura od Italije, a igrači i izbornik Tri lava proživljavaju teške trenutke po završetku tog za njih bolnog susreta. Navijači su uzeli na zub tamnopute igrače koji su promašili jedanaesterce, osobito tragičara Bukaya Saku, a izborniku Garethu Southgateu pak ne mogu oprostiti izbor izvođača penala.

Izbornika i igrače napala je i otočka javnost, prije svih Roy Keane, koji je tvrdio kako su iskusniji igrači pustili mlađe na "klanje“. Međutim, oni su se javili na prozivke tvrdeći da su htjeli pucati, ali nisu mogli jer je Southgate odlučio drukčije.

Vježbali penale od rujna prošle godine

On je naime o pucačima odlučio davno prije utakmice.

Engleski mediji prenose kako su igrači Tri lava vježbali penale poslije svakog treninga još od rujna, Soutghateov pomoćnik i desna ruka Steve Holland vrijedno je bilježio rezultate, a Bukayo Saka ih je pogodio sve. Imao je bolji postotak od Sterlinga i Grealisha, bio je vodeći na ljestvici izvođača koju je Southgate imao, pa je zato dobio priliku pucati ključni penal protiv Italije.

gol expired Legenda napala Sterlinga jer je dopustio da klinci izvode 11-erce: Ne slažu se svi tko je kriv divider

To je tvrdnja Daily Maila, koji je dodao kako su ostali engleski reprezentativci bili šokirani saznavši da će Saka pucati odlučujući penal, ali ispalo je tako i tinejdžer je dobio priliku izvesti najvažniji penal u engleskoj nogometnoj povijesti od 1966. godine. I promašio.

Saka nikad u seniorima nije pucao penal

Southgate je vjerovao statistikama, a tamošnji mediji pribili su ga na križ zbog te odluke jer Saka, naime, nikad u životu nije pucao penal u seniorskoj konkurenciji. Jedino iskustvo s penalima imao je u mlađim kategorijama.

gol expired Prozvani Englez odgovorio na kritike legende: "Htio sam pucati penal! Nije istina da sam rekao da ne želim!" divider

Southgate i društvo naizgled su pazili na sve detalje jer su igračima na treningu penala savjetovali da sporo prilaze bijeloj točki kako bi što uvjerljivije replicirali uvjete s utakmice.

No nije uzeo u obzir jedan važan detalj – ne možeš slati djecu da obavljaju posao muškarca…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider