Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ubrzo nove utakmice

Sliježu se dojmovi nakon Europskog prvenstva: Sada je glavno pitanje ostaju li Dalić i Modrić? Donosimo odgovor!

Navijače zanma hoće li Zlatko Dalić i Luka Modrić ostati u hrvatskoj reprezentaciji nakon Eura 2020.

Nakon dramatičnog susreta osmine finala u kojemu je Španjolska svladala Hrvatsku nakon produžetaka i prošla u četvrtfinale Europskog prvenstva, sve se više priča o odlasku Zlatka Dalića i Luke Modrića iz redova hrvatske nogometne reprezentacije.

Izbornik Zlatko Dalić ima ugovor s HNS-om do završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022, odnosno do završetka Svjetskog prvenstva u Katru. 

Rekao je izbornik da mora sjesti i razmisliti o svemu, ali iz njegovih riječi može se prepoznati želja da nastavi suradnju s reprezentacijom i odvede ju na još jedno veliko natjecanje. 

Što se pak tiče Luke Modrića, on nema ugovor s HNS-om, sve se svodi na želju i motivaciju igrača da se igra za reprezentaciju, a kod hrvatskog kapetana ona nikada nije bila upitna.

 

Modrić je u reprezentaciji od ožujka 2006. godine, a protiv Španjolske je odigrao 142. utakmicu za "Vatrene". Radi se o najvećem igraču hrvatske nogometne povijesti koji je puno toga dao reprezentaciji, ali je i reprezentacija puno dala njemu. 

Da nije bilo bajkovitog ruskog ljeta, hrvatski kapetan teško bi osvojio Zlatnu loptu.  Tog ljeta postao je najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, osvojio je sve pojedinačne nagrade, mogao se tada oprostiti, ali je nastavio igrati za reprezentaciju.

Zlatko Dalić nikada nije skrivao da se konzultira s hrvatskim kapetanom oko svih važnijih tema, a sigurno je kako će sada donijeti zajedničku odluku o tome hoće li nastaviti u reprezentaciji, on na klupi, a Modrić na terenu.

Kvalifikacije za SP u Katru na Novoj Tv

Budući da uskoro slijede kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će prenositi Nova TV,  mnogi čvrsto vjeruju kako će Luka Modrić nastaviti igrati za reprezentaciju.

Okupljanje je već u rujnu, a tada reprezentaciju očekuju čak tri važne utakmice. Tako 1. rujna hrvatska nogometna reprezentacija odlazi na gostovanje u Rusiju, 5. rujna u Slovačku, a onda Hrvatska ima domaći ogled sa Slovenijom.

Zbog toga hrvatska reprezentacija mora biti na visokoj razini, a opraštaj Luke Modrića, kada god se on dogodi, silno će utjecati na reprezentaciju.

Međutim, Hrvatsku očekuju teške kvalifikacije, samo jedna momčad izravno ide na Svjetsko prvenstvo, dok će druga momčad u dodatne kvalifikacije. Zbog toga svi vjeruju da će Dalić nastaviti voditi momčad s klupe, a Modrić s terena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider