Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Detalj koji je promaknuo

Ni danski gol nije bio po pravilima: Evo zašto je trebao biti poništen

Danci su poveli golčinom u prvom poluvremenu, međutim ni ona nije bila po pravilima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Engleske i Danske u polufinalu Eura otići će u povijest kao jedna od najkontroverznijih u povijesti smotre Starog Kontinenta zbog očajnog suđenja glavnog arbitra Dannyja Mekkelieja. Nizozemski djelitelj pravde svirao je nepostojeći faul na Raheemu Sterlingu, koji su Tri lava pretvorila u plasman u finale poslije penala Haryja Kanea.

Taj je potez naišao na brojno negodovanje domaćih, ali i neutralnih navijača i medija, međutim sad ispada kako do spornog produžetka nije trebalo ni doći.

Prekršili osnovno nogometno pravilo

Naime, Danci su imali prednost 1:0 poslije fantastičnog gola Mikkela Damsgaarda iz slobodnog udarca, no čini se kako su njegovi suigrači grubo pogriješili uoči tog udarca… Njegovi suigrači oformili su vlastiti živi zid kako bi sakrili loptu od Engleza, međutim po pravilima trebali su biti udaljeni jedan metar od engleskog živog zida, što nije bio slučaj na Wembleyju.

Time su prekšili jedno od osnovnih nogometnih pravila koje glasi: "Kad u živom zidu momčadi koja se brani stoje najmanje tri igrača, svi igrači momčadi koja napada moraju biti najmanje metar udaljeni od obrambenog zida sve dok je lopta u igri."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider