Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ha, naravno!

Modrićev dres s utakmice protiv Španjolske srušio rekord poznate stranice: Evo za koliko je prodan

Dres Luke Modrića dostigao je cijenu od 16 tisuća eura i time postao najskuplji nošeni dres od pokretanja stranice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nošeni i potpisani dresovi hrvatskih nogometnih reprezentativaca s utakmice osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske prodani su za 48.909 eura na online aukciji organiziranoj za Zakladu Vatreno srce, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020.) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura, sada je ponovno učinila isto, ali prvi put na jednom velikom natjecanju

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku utakmice protiv Španjolske ustupili su svoje dresove za spomenutu aukciju na internetskoj stranici www.matchwornshirt.com/club/croatia, a njihova početna cijena bila je 89 eura.

Dres Luke Modrića dostigao je cijenu od 16 tisuća eura i time postao najskuplji nošeni dres od pokretanja stranice.

Luka je s vrha skinuo Harryja Kanea (15.714 eura). Od ostalih hrvatskih reprezentativaca najveće iznose dostigli su dresovi Andreja Kramarića (2.622 eura), Matea Kovačića (2.400 eura) i Marcela Brozovića (2.100 eura).

Dodajmo kako je ovo bila peta najuspješnija aukcija od pokretanja stranice, prva četiri mjesta drže Tottenham (dvaput), koji je rekorder s prikupljenih 86.492 eura, odnosno Manchester United i Liverpool. Najskuplji artikl od pokretanja stranice s 26 tisuća eura ostaje dres Mesuta Özila s ceremonije potpisa ugovora s Fenerbahčeom.

Svi su dresovi profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNK materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Španjolske i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode je hrvatski reprezentativci i izbornici te već godinama pomažu djeci i mladima, primjerice donacijama sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider