Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''nije mu lako, živio je za ovo''

Dalić otkrio što mu je Perišić rekao, a o zamjeni poručio: "Nećemo puno izmišljati..."

Hrvatski izbornik obraća se medijima dan uoči utakmice Hrvatska - Španjolska.

Zlatko Dalić (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Čarter letom iz Pule Vatreni su doputovali u Kopenhagen gdje ih u ponedjeljak čeka veliki okršaj osmine finala Europskog prvenstva: Hrvatska - Španjolska.

Izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije iznio je svoja posljednja razmišljanja uoči dvoboja s Furijom.

Danas je Moskva, prošli put je bio Soči. Čitate sigurno portale i ostale medije, španjolski mediji su dosta uvjereni. Što kažete našim igračima na to?

"Mi se ne trebamo na to obazirati, što tko govori. Sve respektiramo, pogotovo našeg sutrašnjeg protivnika koji je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija u Europi i na svijetu. Mi njih sigurno nećemo podcijeniti, bit ćemo maksimalno motivirani, a onda ćemo na kraju vidjeti tko je bio u pravu i što je tko planirao i želio. Mi znamo što želimo, to je prolazak među osam."

"Perišiću je teško, za ovo je živio"

Što vam je rekao Perišić?

"Naravno da smo se čuli, teško mu je i žao što se ovo dogodilo. Iznenađenje i šok i za njega i sve nas, ali moramo se prilagoditi. Ivan će biti naš navijač i ako Bog da, da nam se priključi u roku od sedam-osam dana. Nije mu lako, za ovo je živio, u sjajnoj je formi, dao je dva gola, ali eto, to je život, to se desi."

Dosta se priča o taktičkim postavkama. Što je najbolja taktika protiv Španjolaca?

"Oni su ekipa koja voli posjed, ulaze u prazan prostor i puno rotiraju u sredini terena. Druga njihova kvaliteta je visoki presing kad se izgubi lopta, odmah u prvih četiri, pet sekundi idu sa četiri, pet igrača da vrate loptu natrag. Imali su oni protiv Šveđana i Poljaka nekoliko izrazitih šansi, a kad to nisu zabili, malo su se te utakmice razvodnile. Tražili su se i oni prve dvije utakmice."

Tko će igrati umjesto Perišića?

"Govorio sam i prije da na toj poziciji imamo najširi izbor igrača, mislim da ćemo se odlučiti za nekog kome je to prirodna pozicija. Nećemo puno izmišljati, vjerujem da će svatko od njih biti kvalitetna zamjena. Hoće li to biti na nivou Ivana Perišića? Teško, ali nadam se da će to dobro funkcionirati."

Tko treba igrati protiv Španjolske umjesto zaraženog Perišića?

U zadnjoj liniji?

"Nećemo puno mijenjati, nije prihvatljivo da mijenjamo pozicije nekolicini igrača."

Osjeća li se pozitivna nervoza s obzirom da će biti puno navijača na tribinama?

"Mislim da se vratio onaj stari osjećaj, navijači su nam jako puno nedostajali i mi ćemo sve učiniti da ih ne razočaramo."

Koliko će Perišićev izostanak koncepcijski promijeniti u odnosu na beka koji ga prati? Ta strana nam je bila forte.

"Rekao sam već da nam je to bio forte i Španjolci će sigurno sad neke stvari možda i promijeniti. Mi ćemo tražiti rješenje koje će biti najsličnije i najkvalitetnije na toj opciji."

"Pod stresom živimo više od mjesec dana"

Tko najbolje reagira na treninzima u Rovinju - Rebić, Brekalo ili Oršić?

"Svi oni rade dobro, kod nas je na tom lijevom krilu kvaliteta najviše koncentirana."

Postoji li strah da će biti više zaraženih među igračima i stručnom stožeru?

"Bio je šok, ali mi pod tim stresom živimo već više od mjesec dana. Nadam se da se to neće dogoditi, mi smo spremni za utakmicu."

Španjolskim novinarima je Dalić komentirao njihovu reprezentaciju.

"Jako dobra, vrhunska ekipa. Malo ih je mučila realizacija u prve dvije utakmice, šanse će biti podjednake, ali ja ne želim reći da će bilo tko biti lošiji."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider