Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo je sramota!"

Incident s paraglajderom bio je posebno traumatičan za Deschampsa - podsjetio ga je na tragediju iz mladosti

Zamalo smo imali katastrofu. Sramota, bjesnio je francuski izbornik poslije pobjede nad Njemačkom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski doprvaci Francuzi sinoć su pobjedom protiv Njemačke 1:0 otvorili Europsko prvenstvo, ali odličnu utakmicu zasjenio je incident koji se dogodio uoči prvog sučevog zvižduka. Nikom na stadionu nije bilo svejedno, osobito ne francuskom izborniku Didieru Deschampsu.

Na teren Allianz Arene uletio je aktivist Greenpeacea s paraglajdom želeći skrenuti pozornost svjetske javnosti na klimatske promjene i zagađenje, ali skrenuo je pozornost isključivo na sebe jer je zamalo ozlijedio nedužne navijače na stadionu.
Francuski izbornik istaknuo taj događaj riječima:

Reagirali Uefa i Deschamps

"Ovaj bezobziran čin mogao je imati vrlo ozbiljne posljedice za prisutne, ovako je ozlijedio nekoliko nvijača i poslao ih u bolnicu", rekla je UEFA u priopćenju za javnost, ne navodeći broj ozlijeđenih ljudi ili težinu ozljeda. Incident možete pogledati OVDJE.

gol expired Skandal na Euru! Na utakmicu Francuske i Njemačke spustio se padobranac i poslao poruku divider

"Pri početku sam mislio da je dio protokola. Bilo je dramatično, zamalo smo imali katastrofu. Sramota! Srećom, nema teže ozlijeđenih, samo jedan čovjek je lakše povrijeđen. Moglo je biti puno ozbiljnije od toga. Što se nas tiče, morali smo pobjeći s klupe. Imam malu kvrgu jer sam malo udario u vrh klupe. Kad se dogodi ovako nešto, također moramo stvari staviti u perspektivu. To je još uvijek nogomet, čak i ako ima puno strasti. I imajte malo suzdržanosti u svemu što radite. Život se može brzo promijeniti", rekao je francuski izbornik Didier Deschamps.

Taj događaj mu je promijenio život

Francuski mediji ističu kako je za šefa Tricolora ovaj događaj bio osobito traumatičan jer je njegov brat poginuo u padu zrakoplova kad je francuskom izborniku bilo 19 godina. U intervjuima je često isticao kako mu je ta trauma promijenila život, a ovaj incident samo mu je evocirao uspomene, ističu Francuzi u današnjim izdanjima svojih novina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider