Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Black lives matter

HNS otkrio hoće li reprezentativci klečati na utakmici protiv Engleske

U sklopu borbe protiv rasizma Englezi će klečati prije utakmice Eura 2020. protiv Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostala su tek tri dana do susreta Engleska - Hrvatska, a hrvatski reprezentativci već sutra putuju za London, gdje će odigrati prvu utakmicu Europskog prvenstva 2020.

Utakmicu su najavili hrvatski reprezentativci Bruno Petković i Josip Brekalo, a na konferenciji za novinare ponovno se provuklo pitanje o klečanju hrvatskih reprezentativaca u sklopu pokreta "Black lives matter", koji se bori protiv rasizma.

Vatreni do sada nisu klečali uoči utakmice, to je tek napravila mlada reprezentacija prije utakmice Europskog prvenstva s Engleskom, a čini se da neće ni ubuduće.

"HNS i reprezentativci osuđuju sve oblike diskriminacije, poštujemo pravo svakoga da odabere način na koji će se boriti protiv rasizma. Svi igrači imaju pravo na svoje mišljenje, kako će se postaviti prema tome", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak pa dodao da klečanje nije u kontekstu hrvatske kulture i tradicije.

"Hrvatski reprezentativci zajednički su odabrali prije utakmice s Belgijom kako neće klečati te su mirnim stavom poštovali klečanje svojih belgijskih kolega. Hrvatski nogometni savez poštuje stav hrvatskih reprezentativaca te neće nametati obvezu klečanja koje u kontekstu hrvatske kulture i tradicije ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma ili diskriminacije", zaključio je glasnogovornik HNS-a.

Dakle, hrvatski reprezentativci neće klečati, ali će i dalje nastaviti borbu protiv bilo kojeg oblika rasizma, kao što su to do sada činili. Osim toga, klečanje uoči utakmice nije dio UEFA-ina protokola, pa nije obvezno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider