Euro 2020
SPORTOVI
Euro 2020
kakva priča

Hrvatski navijači unajmili privatni avion za Glasgow pa završili u Pragu s Česima u pivnici Hajduka

Priča života hrvatskih navijača.

Galerija

Hrvatski navijači iz mjesta Sali s Dugog otoka jučer su se zaputili u nevjerojatnu avanturu. Iznajmili su privatni avion i krenuli prema Glasgowu na utakmici Hrvatske i Češke na Euru.

Kad su stigli u škotski zračni prostor došla je obavijest da ga moraju napustiti zbog pravila vezanih za koronavirus. Nakon toga u avionu je nastalo silno razočarenje, stigli su tako blizu, a zapravo su bili daleko od gledanja utakmice uživo.

Avion su povoljno iznajmili preko češke agencije. Od silnog razočarenje na kraj pameti im je bio povratak u Hrvatsku pa su zamolili pilota da ih odveze u Prag i završili su u pivnici Flek u kojoj je nastao Hajduk.

''Ulaznice smo već imali, bili smo ludi od sreće, to je jedna češka tvrtka i dobili smo i popust, lakše je bilo s njima se dogovoriti nego s našim ženama da nas puste'', rekao je Sebastian Jagić Njare za Zadarski.hr pa dodao:

Navijači
Navijači (Foto: Zadarski.hr)

''Kad smo došli iznad Škotske, pilot nam je rekao da je upravo obaviješten da moramo napustiti škotski zračni prostor jer zbog pandemije oni nam ne dozvoljavaju slijetanje i dolazak. Čovječe, koje je to bilo razočarenje! Prvo, nećemo gledati utakmicu, a drugo, 'ko će se od srama sad vratiti i utakmicu gledati iz Zadra? Iz Zemunika možda? Hahaha, to nije dolazilo u obzir.''

Završili u Pragu

''A, razmišljali smo u zraku, u avionu, gdje da kažemo pilotu da nas vozi. I odlučili smo pitati dozvolu za ulazak u Češku. I evo nas u Pragu, tu smo gledali utakmicu, s češkim navijačima, haha, svašta se nama izdogađalo, ali izabrali smo Prag zbog kultne pivnice, Flek, gdje je osnovan Hajduk, tamo smo odlučili gledati utakmicu. A pilotu je bilo ok, on je ionako iz Praga došao po nas jutros u Zemunik'', rekao je strastveni navijač Hrvatske.

Nastavi čitati

Nastavi čitati