Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Godine su samo broj

38-godišnji Pepe otkrio tajni sastojak dugovječne karijere: "Imam prijatelja iz Brazila koji mi nabavlja..."

38-godišnji Pepe je jedan od najstarijih igrača na Europskom prvenstvu 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dramatičnom susretu 3. kola skupine F, Portugal i Francuska odigrali su 2:2 i plasirali se u osminu finala Europskog prvenstva 2020.

Iako je jedan od najstarijih igrača Europskog prvenstva, 38-godišnji Pepe igrao je od prve do posljednje minute susreta, oborivši veliki rekord.

Naime, portugalski branič postao je drugi igrač s najvećim brojem nastupa u povijesti Europskog prvenstva, prenosi španjolska Marca.

Zlatko Dalić ANKETA Tko treba biti u prvih 11 protiv Španjolske? divider

Na prvom mjestu je Cristiano Ronaldo s nevjerojatne 24 utakmice, dok drugo mjesto dijele Pepe, Moutinho i Bastian Schweinsteger s 18 utakmica na Europskim prvenstvima.

Za portugalskog izbornika Fernanda Santosa nema dvojbe, Pepe je usadio pobjednički mentalitet u reprezentaciju.

"Ako utakmica krene loše po nas, on je ljut. Ako ne pobijedimo, on je opet ljut, zarazio nas je svojom energijom. On uvijek igra s istim intezitetom. Tako je bilo u Real Madridu, tako je sada u Portu, a tako će i ostati", rekao je.

Otkrio tajni sastojak nogometne dugovječnosti

Za reprezentaciju je nastupio na čak osam velikih turnira, tri puta na Europskom prvenstvu (2008. 2012, 2016), tri puta na Svjetskom prvenstvu (2010, 2014, 2018) i jednom na Kupu konfederacija (2017), a sada i na Europskom prvenstvu 2020.

Zbog toga je postao jedan od igrača s najvećim brojem nastupa za portugalsku nogometnu reprezentaciju. Trenutno je na četvrtom mjestu sa 118 nastupa.

"Volim svoj posao, volim igrati nogomet. Svaki dan ustajem s osmijehom na licu jer radim posao koji volim", otkriva Pepe koji je 2009. godine pretrpio tešku ozljedu križnih ligamenata u dresu madridskog Reala.

Međutim, dvanaest godina kasnije Pepe još uvijek igra na najvišoj razini.

"Imam prijatelja iz Brazila koji mi donosi med s kojim sam stekao imunitet na sve. To je jedna od mojih tajna dugovječnosti u nogometu", otkrio je Pepe.

"On ima pobjednički mentalitet. Ove je sezone odigrao čak 40 utakmica na visokoj razini, a u Ligi prvaka je odigrao sjajne utakmice. On najviše radi na treningu, ali i puno pomaže", zaključio je njegov suigrač iz Porta, Toni Martinez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider