Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''želim znati...''

Eriksen iz bolnice poslao poruku koja ohrabruje: Stiže već na sljedeću utakmicu?

Christian Eriksen i dalje je u bolnici, ali možda ga uskoro opet vidimo na stadionu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobre vijesti stižu iz Kopenhagena, gdje se umalo prošle subote dogodila velika tragedija. Najbolji danski nogometaš Christian Eriksen izgubio je svijest tijekom utakmice, a jučer je potvrđeno kako je imao zastoj srca, zbog čega je previše nogometaša već dosad izgubilo život, uključujući našeg Ivana Turinu.

"Koliko je nedostajalo do najgoreg scenarija? Bio je mrtav… Uspjeli smo ga vratiti poslije jednog elektrošoka, dosta se brzo vratio'', ispričao je liječnik danske reprezentacije, čije su izjave odjeknule u cijelom svijetu.

Danski izbornik Kasper Hjumland rekao je da je razgovarao s veznjakom, nije se mogao sjetiti trenutka kad se srušio, ali ga je stalno ispitivao o suigračima.

"Ne sjećam se što se dogodilo, ali kako ste vi?'' upitao je Hjumlanda.

"Klasični Eriksen, bilo mi je drago vidjeti ga kako se smije'', rekao je danski izbornik.

Novinar Gazzette dello Sport stigao je u dansku prijestolnicu te napravio reportažu u kojoj donosi Eriksenovu poruku, što je prvo svojevrsno obraćanje Danca nakon nemilog događaja.

''Hvala vam svima, neću odustati. Osjećam se puno bolje, no želim znati što mi se dogodilo.''

Treba istaknuti kako se, nažalost, i ova situacija na bespućima interneta i društvenih mreža iskoristila za širenje lažnih vijesti. Prenosile su se izmišljene izjave Interova liječnika o cjepivu, zbog čega se jedan korisnik Twittera, čije su objave mnogi dijelili, kasnije ispričao jer je i sam nasjeo.

Kasnije je Inter zbog vrlo agresivnog ponašanja pojedinaca na društvenim mrežama morao demantirati histeriju i potvrditi kako Eriksen nije prebolio COVID niti je cijepljen protiv te bolesti.

No glavno da je Eriksen dobro. Okružen je s obitelji u bolnici iz koje bi mogao izaći već u srijedu, a u četvrtak će pratiti svoje suigrače protiv Belgije, možda i s tribina, piše Gazzetta dello Sport.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider