Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
euforija

Englezi žele proglašenje nacionalnog praznika ako budu prvaci Europe

Englezi sanjaju prvi naslov prvaka Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peticija, pokrenuta u Engleskoj da se, u slučaju da engleska reprezentacija osvoji naslov europskog prvaka, proglasi nacionalni praznik, sakupila je već više od 100,000 potpisa što znači da se o njoj mora raspravljati u parlamentu.

Bivši engleski reprezentativac Gary Neville predložio je nacionalno slavlje nakon što se Gordi Albion plasirao u finale prvi put nakon 55 godina pobjedom od 2-1 u polufinalu nad Danskom.

"Nikada to do sada nismo napravili", rekao je Neville za ITV. "Toliko smo se patili, toliko puta razočarali i bili iznevjereni i sada smo u finalu", dodao je.

Prognoze za UFC 264 McGregor ili Poirier? Pogledajte prognoze za UFC spektakl u nedjelju, mišljenja se razlikuju divider

"Sljedećh nekoliko dana naši se dečki moraju fokusirati, ali mi ne moramo. Ova zemlja skače od veselja, neka uživa u nacionalnom prazniku!"

Ova peticija, koja je pokrenuta u četvrtak, traži da se ponedjeljak 12. srpnja proglasi praznikom i do dva sata poslije podne prikupila je 110,000 potpisa.

Bivši napadač Engleske Gary Lineker rekao je da se "jako dugo čekalo da Engleska tako daleko dođe na nekom velikom turniru".

gol expired Napadač Barcelone stigao u Hrvatsku na odmor i odmah skupio pola milijuna lajkova divider

"Napokon se dogodilo. Sumnjao sam da ću to u životu vidjeti," dodao je Lineker.

Geoff Hurst koji je 1966. u finalu Svjetskog prvenstva protiv Njemačke zabio hat-trick, pozdravio je "fantastični" rezultat ekipe.

"Wow! U finalu smo. Sjajna utakmica. Bravo, Engleska. Fantastično!", tweetao je Hurst, dodajući hashtag 'Football's Coming Home'.

Bivša veznjakinja Engleske Karen Carney opisala je momčad Southgatea kao "obitelj" nakon što su na Wembleyu slavili pobjedu pred gotovo 60.000 navijača.

"U ovom su trenutku apsolutno svi zajedno. Naježila sam se", rekla je Carney za BBC.

Suparnik Engleskoj u finalu u nedjelju na Wembleyu bit će Italija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider